Σηκωθείτε αν θέλετε να ζήσετε περισσότερο

 
Μπορεί να σας φαίνεται «βουνό» το να σηκωθείτε από τον καναπέ και να πάτε για περπάτημα μετά από μια εξαντλητική μέρα στη δουλειά, όμως αυτό πρέπει να κάνετε αν θέλετε να ζήσετε… δύο χρόνια περισσότερα!


Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό BMJ Open, ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα υποστηρίζουν ότι οι ενήλικες που κάθονται μόλις… τρεις ώρες την ημέρα ζουν δύο χρόνια παραπάνω!

Όσοι μάλιστα μειώνουν τις ώρες που περνούν μπροστά από την τηλεόραση σε δύο ώρες τη μέρα, ζουν 1,5 χρόνο πιο πολύ.

Εδώ και καιρό οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο καθιστικός τρόπος ζωής ευθύνεται για τα αυξημένα ποσοστά παχυσαρκίας και την έλλειψη άσκησης στον πληθυσμό. Αυτό με τη σειρά του συνδέεται με την εμφάνιση καρδιακών προβλημάτων, διαβήτη και πολλές μορφές καρκίνου.

Και σίγουρα τα τελευταία αυτά νέα θα ανησυχήσουν όσους εργάζονται μπροστά σε υπολογιστές τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Κι όμως η λύση είναι απλή ακόμη και γι’ αυτούς. Αρκεί για παράδειγμα να ανεβούν με τις σκάλες αντί με το ασανσέρ, ή να πάνε μέχρι το γραφείο του συναδέλφου τους για να του πουν κάτι, αντί να χρησιμοποιήσουν τα εσωτερικά chat στις εταιρείες.

Με αυτές τις απλές αλλαγές στην καθημερινότητά τους, μπορούν να διατηρήσουν σε καλή κατάσταση την υγεία της καρδιάς τους.

Κάτι ακόμη που μπορούν να κάνουν οι εργαζόμενοι είναι να σηκώνονται όρθιοι όταν σηκώνουν το τηλέφωνο για να μιλήσουν, για να περιορίσουν τις ώρες που παραμένουν καθιστοί.

Στη μελέτη αυτή συμμετείχαν 167.000 εθελοντές ηλικίας 18 ως 90 ετών.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *