Σε τριήμερη διαβούλευση το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων

21E0436230CDD674C4819D2C28D2DA2D.jpg

  Σε τριήμερη ανοιχτή διαβούλευση τίθεται από σήμερα ο συνολικός κατάλογος των υπό ανατιμολόγηση φαρμάκων, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), με τους Κατόχους Άδειας Κυκλοφορίας (ΚΑΚ), για τις τελικές προτεινόμενες τιμές.

«Για πρώτη φορά έγινε ενδελεχής αξιολόγηση της βάσης δεδομένων του ΕΟΦ και σε ανοιχτή διαβούλευση με τους ΚΑΚ, καταρτίστηκε ο συνολικός κατάλογος των προϊόντων που παρουσιάζουν πωλήσεις τα τελευταία τρία χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Λιντζέρης.

Πρόσθεσε επίσης, ότι έγινε αναλυτική ανά προϊόν επεξεργασία και ταξινόμηση 8.786 προϊόντων, σύμφωνα με τη νομική τους βάση, αλλά και τους κανόνες τιμολόγησης που προβλέπονται από το νόμο και επιπλέον, ελήφθησαν υπόψη τα δεδομένα του Θετικού Καταλόγου, καθώς και ο τρόπος διάθεσης φαρμακευτικών προϊόντων, όπως προκύπτουν από τις άδειες κυκλοφορίας αυτών.

«Η προσπάθεια για διαφάνεια, αξιοπιστία και φερεγγυότητα, όπως είχα δεσμευτεί από την ανάληψη των καθηκόντων μου, συνεχίζεται», κατέληξε ο κ. Λιντζέρης.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *