Σε πανελλαδική στάση εργασίας οι γιατροί

2115597.jpg

Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 10:00 έως το τέλος της βάρδιας κήρυξε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας διεκδικώντας την καταβολή των οφειλομένων από εφημερίες και την ομαλοποίηση της περαιτέρω καταβολής τους.

Στις 13:00 θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας με σκοπό να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τις οικονομικές υπηρεσίες ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας στις 30 Νοεμβρίου θα εκταμιευτούν προς τα νοσοκομεία και τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) τα κονδύλια για τις εφημερίες του τετάρτου τριμήνου του 2015. Όπως αναφέρει ο κ. Βαρνάβας, εντός του Δεκεμβρίου μπορούν να καταβληθούν οι εφημερίες Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, ενώ οι εφημερίες Δεκεμβρίου θα καταβληθούν εντός του Ιανουαρίου.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ καλεί τις ενώσεις των γιατρών να συνεργαστούν με τα λογιστήρια των νοσοκομείων, ώστε να προχωρήσει έγκαιρα η ενταλματοποίηση των εφημεριών και να γίνει δυνατή η καταβολή τους, ενώ η Ομοσπονδία βρίσκεται σε επικοινωνία με τους διοικητές των ΥΠΕ για την καταβολή των εφημεριών των γιατρών που υπηρετούν στα Κέντρα Υγείας – ΠΕΔΥ.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *