Σε πανελλαδική απεργία οι γιατροί στις 17 Ιανουαρίου

 
Απεργούν στις 17 Ιανουαρίου οι γιατροί όπως εξήγγειλε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ). Οι γιατροί διαμαρτύρονται για τις περικοπές των δαπανών υγείας που οδηγούν, όπως αναφέρει ο Σύλλογος, «σε υποβάθμιση όλων των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, τους ιατρούς σε οικονομική καχεξία και τους ασφαλισμένους σε εξασθένιση των παροχών τους και αδυναμία πρόσβασης και λήψης στοιχειώδους περίθαλψης».


Ο Σύλλογος εκφράζει την αγωνία του για τα όρια αντοχής του συστήματος υγείας, δημόσιου και ιδιωτικού, κάνοντας λόγο για «κίνδυνο κατάρρευσης».

Σημειώνει ότι τα χρέη του ΕΟΠΥΥ αυξάνονται συνεχώς, τα νοσοκομεία αποδιοργανώνονται με την κατάργηση – συγχώνευση νοσοκομείων, τμημάτων και μονάδων και τη μείωση θέσεων του προσωπικού, οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ έχουν αποδυναμωθεί, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την ασκούμενη πολιτική και το μικρό και μεσαίο ιδιωτικό ιατρείο κλείνει.

Οι γιατροί διεκδικούν το σεβασμό στο λειτούργημα τους και στην περίθαλψη του ασφαλισμένου, αναφέρει ο ΠΙΣ, καλώντας τις Ομοσπονδίες του χώρου να εκφράσουν μαζικά τη διαμαρτυρία τους, στέλνοντας το μήνυμα ότι «η υποβάθμιση της υγείας μέσα από αυτή την πολιτική οδηγεί στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού και σε ενδυνάμωση της ανθρωπιστικής κρίσης».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *