Σε οριακά χαμηλό επίπεδο η υγεία στη Θράκη

58AA6B99AE76C72BFAD9B8B83017AD19.jpg

  Σε οριακά χαμηλό επίπεδο έχει οδηγηθεί η υγεία στη Θράκη, προκαλώντας έντονη ανησυχία στον ιατρικό κόσμο.

Οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συναντήθηκαν προχθές στην Κομοτηνή, συζητώντας για την κατάσταση και εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το μέλλον.

Όπως σημειώνουν, οι δημόσιες δομές υγείας στο νοσοκομεία βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί, καθώς στο σύνολό τους αυτά χαρακτηρίζονται από αποδυνάμωση ιατρικού προσωπικού, συρρίκνωση των δομών και υποχρηματοδότηση.

Παράλληλα, οι μονάδες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ταλανίζονται από υποστελέχωση και απειλούνται ακόμη και με διάλυση, σύμφωνα με τον ιατρικό κόσμο, ενώ ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα παρατηρούνται προβλήματα καθώς όπως επισημάνθηκε και κατά τη διάρκεια της σύσκεψης «εργαστηριακοί και κλινικοί ιατροί οδηγούνται στον οικονομικό θάνατο».

Οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων εκφράζουν την ανησυχία τους για την υποχρηματοδότηση της πρόληψης στην περιφέρειά ΑΜ-Θ (εμβολιασμοί, ψεκασμοί, έξαρση και επανεμφάνιση λοιμωδών νοσημάτων), ενώ ταυτόχρονα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την έλλειψη υγειονομικής κάλυψης στους ανασφάλιστους και τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτό για τη Δημόσια Υγεία.

«Η σκιά της οικονομικής κρίσης πέφτει βαριά στην περιοχή μας και δε διαφαίνονται συνθήκες βελτίωσης», επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων ενώ παράλληλα τονίζει πως «θεωρώντας ότι η υγεία στην περιοχή μας έχει φτάσει σε οριακά χαμηλό επίπεδο, καλούμε την Περιφέρεια, τους αντιπεριφερειάρχες, τους βουλευτές και τους δημάρχους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και τους καθιστούμε υπεύθυνους για την περαιτέρω υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας στην περιοχή μας».

Πηγή: thrakitoday.com

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *