Σε λειτουργία και πάλι η παιδιατρική και η μαιευτική κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου

bodosakeio-656x410.jpg

Λειτουργούν και πάλι από σήμερα κανονικά η παιδιατρική και η μαιευτική κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας όπου τον τελευταίο χρόνο είχαν παρουσιαστεί προβλήματα λειτουργίας λόγω υποστελέχωσης. Η εξέλιξη αυτή ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Σταύρος Γιαννακίδης για θέματα υγείας γενικότερα στη Δυτική Μακεδονία.

«Λόγω έλλειψης παιδιάτρου η παιδιατρική κλινική στο Μποδοσάκειο δεν εφημέρευε, με αποτέλεσμα να συμπαρασύρει και τη μαιευτική κλινική. Το πρόβλημα όμως δεν σταμάτησε εκεί, μεταφέρθηκε και στο Τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας που λειτουργεί στην Πτολεμαΐδα καθώς οι φοιτητές δεν μπορούσαν να κάνουν τα απαραίτητα εργαστήρια στο Μποδοσάκειο” εξηγεί στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Καρυπίδης. Διευκρινίζει δε ότι μετά από παρεμβάσεις της Περιφέρειας και του ιδίου προσωπικά, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των άμεσων αναγκών της περιοχής, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε με τη μεταφορά ενός παιδιάτρου από το προσωπικό ενός Κέντρου Υγείας της περιοχής προς το Μποδοσάκειο. Επιπλέον, όπως διευκρίνισε και ο κ. Γιαννακίδης, από την πλευρά του υπουργείου Υγείας ξεκίνησε η διαδικασία πρόσληψης επικουρικών γιατρών ώστε να καλυφθούν τα κενά.

«Λόγω υποστελέχωσης των νοσοκομείων, εδώ και περίπου ένα χρόνο η παιδιατρική κλινική του Μποδοσάκειου στην Πτολεμαΐδα λειτουργούσε για 15 μέρες επί 24ώρου βάσεως και για το υπόλοιπο 15νθήμερο λειτουργούσε η αντίστοιχη κλινική στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης” σημείωσε ο κ. Γιαννακίδης στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. Ανέφερε, μάλιστα, ότι και οι παιδίατροι των κλινικών υπερέβαλαν εαυτόν για όλο το παραπάνω διάστημα κάνοντας εφημερίες για να καλυφθούν οι υπάρχουσες ανάγκες και μάλιστα χωρίς να πληρώνονται.

Επιπλέον, οι κύριοι Καρυπίδης και Γιαννακίδης γνωστοποίησαν, στη συνέντευξη Τύπου, την πρόσληψη 34 επικουρικών γιατρών για όλα τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, τη διεκδίκηση της αναβάθμισης του πολυδύναμου ιατρείου Λευκώνα Πρεσπών, τη στελέχωση με δύο γιατρούς του περιφερειακού ιατρείου στις φυλακές Γρεβενών όπου υπάρχουν 800 κρατούμενοι, την έναρξη λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, μετά την τελική έγκριση που αναμένεται από κλιμάκιο της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας και τη δημιουργία κέντρου επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ με βάση τη Δυτική Μακεδονία.

Ενημέρωση έγινε και για την εξέλιξη του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας, την ολοκλήρωση του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών αλλά και την επαναλειτουργία της δευτεροβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής για την ανανέωση των αδειών οδήγησης για οδηγούς ηλικίας άνω των ογδόντα ετών, η οποία είχε να συνεδριάσει από το 2010.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *