Σε λειτουργία ιατρείο διαλογής ασθενών στα Χανιά

04BB79B8E4820608E9B3720E287415E8.jpg

  Άνοιξε σήμερα τις πύλες της στα Χανιά, η λειτουργία του ιατρείου διαλογής ασθενών, που αποτελεί σημαντικό βήμα για την αποσυμφόρηση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου της πόλης.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Χανίων Χαράλαμπο Δουλγεράκη, η λειτουργία του συγκεκριμένου ιατρείου κρίθηκε απαραίτητη, καθώς θα είναι πλέον δυνατή η εκτίμηση της κατάστασης ασθενών που προσέρχονται στο νοσοκομείο, ώστε στη συνέχεια να αποφασίζεται από τους γιατρούς ο τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζουν.

Το ιατρείο λειτουργεί στην είσοδο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και σε αυτό θα παρέχεται πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Εξάλλου, θα λειτουργήσει και πτέρυγα βραχείας νοσηλείας, στην οποία θα φιλοξενούνται ασθενείς μέχρι να ολοκληρώσουν τις εξετάσεις τους και στη συνέχεια θα κρίνεται αν και σε ποια κλινική πρέπει να νοσηλευτούν.

Η συγκεκριμένη πτέρυγα λειτουργεί με οκτώ κλίνες και στελεχώθηκε με έξι νοσηλευτές, ενώ οι ασθενείς θα εξετάζονται από γιατρούς ανάλογα με την πάθησή τους.

Σύμφωνα με τον κ. Δουλγεράκη, παρά τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού -κυρίως ιατρικού- και οι δύο δομές θα καλυφθούν πλήρως με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής των ΤΕΠ ιατρός Στέλιος Καστρινάκης, οι δύο νέες δομές θα αποσυμφορήσουν σημαντικά τη γενικότερη λειτουργία του νοσοκομείου καθώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση 30% των προσερχόμενων στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Εκτός από τις δομές αυτές, δημιουργήθηκε και ο θάλαμος που δέχεται ασθενείς με μεταδοτικές λοιμώξεις και λειτουργεί ως χώρος απομόνωσης από τους άλλους ασθενείς.

Κατά την τελετή των εγκαινίων των δύο νέων δομών επισημάνθηκε από όλους ότι η λειτουργία τους οφείλεται και στη σημαντική προσπάθεια που καταβάλει το προσωπικό του νοσοκομείου με τον πρόεδρο των εργαζομένων Γιάννη Τζιγκουνάκη να δηλώνει ότι «οι εργαζόμενοι πάντα και παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, προσπαθούν να προσφέρουν για ποιοτική δημόσια υγεία».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *