«Σε κρίσιμη κατάσταση η ιατρική περίθαλψη στην Αμοργό»

 
Η Αμοργός έγινε θέμα άρθρου στη βρετανική εφημερίδα Guardian όχι όμως για τις όμορφες παραλίες της, αλλά για την ελλιπή υγειονομική περίθαλψη στο νησί. Το άρθρο τιτλοφορείται με τη φράση «Σε κρίσιμη κατάσταση η ιατρική περίθαλψη στο ελληνικό νησί της Αμοργού».


Αφορμή για το δημοσίευμα, στάθηκε η εμπειρία μιας αλλοδαπής κατοίκου της οποίας ο άντρας της βρέθηκε σε κρίσιμη κατάσταση λόγω εσωτερικής αιμορραγίας. Επειδή όμως δεν υπήρχε η δυνατότητα μετάγγισης πλάσματος ο ασθενής έπρεπε να περιμένει ελικόπτερο προκειμένου να μεταφερθεί στην πρωτεύουσα.

Ένα από τα «μεγαλύτερα θύματα της οικονομικής κρίσης» χαρακτηρίζει τον τομέα της υγείας η εφημερίδα, επισημαίνοντας την έλλειψη ιατρικών εγκαταστάσεων. Μάλιστα παρά το γεγονός ότι έχει πληθυσμό σχεδόν 2.000 κατοίκων και υποδέχεται κάθε καλοκαίρι χιλιάδες τουρίστες, δεν διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο νοσοκομείο αν και θεωρητικά έπρεπε να είχε κατασκευαστεί.

Ο δήμαρχος του νησιού, Νικήτας Ρούσσος σημειώνει ότι παρά τις διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Υγείας, η γραφειοκρατία αποτελεί αξεπέραστο εμπόδιο. Αντί για 4 μόνιμους γιατρούς, στο νησί υπάρχει μόνο ένας, επισημαίνει.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι ακόμη και για εξετάσεις αίματος οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να ταξιδέψουν μέχρι τη Νάξο.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *