Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Πατρών

nosokomeio2-656x410.jpg

Σε στάση εργασίας προχωράει αύριο Πέμπτη 26 Νοεμβρίου το σωματείο εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείο Πάτρας «Ιπποκράτης» από τις 10:00-12:00, ενώ συγκέντρωση θα γίνει στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου στις 12:00.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν «στον ευαίσθητο και εγκαταλελειμμένο χώρο της Υγείας» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, που δεν είναι άλλα από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση του νοσοκομείου.

Επίσης σε στάση εργασίας θα προχωρήσουν και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου από τις 10:00-14:00, ενώ η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 10:30 στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου και στις 11:30 στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν και στην πανυγειονομική απεργία της ΠΟΕΔΗΝ στις 2 Δεκεμβρίου και στο συλλαλητήριο που θα γίνει εκείνη την ημέρα στις 12:00 στο υπουργείο Υγείας στην Αθήνα.

Τα αιτήματα των εργαζομένων αφορούν:
–    Χρηματοδότηση των μονάδων Υγείας.
–    Δωρεάν – καθολική πρόσβαση στην Υγεία-Πρόνοια.
–    Άμεσα στελέχωση του Νοσοκομείου μας και λειτουργική αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του που έχουν αφεθεί στην τύχη τους.
–    Άμεσα στελέχωση των Κέντρων Υγείας και επαναφορά τους στα Νοσοκομεία προέλευσης.
–    Εξόφληση όλων των οφειλόμενων Νυκτερινών – Αργιών στα Κ.Υ και όλες τις σχετικές περικοπές που έχουν γίνει στους Εργαζόμενους των Νοσοκομείων.
–    Προσλήψεις ΑΜΕΣΑ Μόνιμου Προσωπικού και Ιατρών.
–    Ένταξη επιτέλους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
–    Ανάκτηση των Απωλειών.
–    Κατάργηση των Μνημονίων που προβλέπουν τη συρρίκνωση – κατάργηση Νοσοκομειακών και Πρωτοβάθμιων Υγειονομικών Μονάδων.
–    Αποτροπή της ψήφισης των εφαρμοστικών Νόμων του 3ου Μνημονίου.
–    Διατήρηση του εφημεριακού καθεστώτος των 15-15 ημερών, με αλλαγή των ημερών εφημέρευσης και άμεσα την κάλυψή μας με το αναγκαίο και απαραίτητο Ιατρικό δυναμικό».

Πηγή: patrastimes.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *