«Σε καθεστώς υγειονομικής φτώχειας η Ελλάδα»

AC79159B641D8D0DA277F690E7BDE168.jpg

  «Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, βρίσκει το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας σε πλήρη διάλυση και εκατομμύρια συμπολίτες μας χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επαρκή πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που γιορτάζεται στις 7 Απριλίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «η αλλεπάλληλη εφαρμογή αντικοινωνικών μνημονιακών παρεμβάσεων όπως, το κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων, η διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι πολλαπλές επιβαρύνσεις των πολιτών για φάρμακα και εξετάσεις με την αύξηση της συμμετοχής τους καθώς και τα εκατομμύρια των ανασφαλίστων συμπολιτών μας, έχουν δημιουργήσει ένα καθεστώς υγειονομικής φτώχειας στην Ελλάδα με άμεσες και δραματικές συνέπειες στην υγεία του λαού.

Είναι φανερό ότι ο προσανατολισμός όλων των παρεμβάσεων του Υπουργείου Υγείας, ανεξάρτητα το πως αυτές «βαφτίζονται» κάθε φορά, είναι προς την κατεύθυνση της συρρίκνωσης των δημόσιων δομών υγείας και η παράδοσή τους στον ιδιωτικό τομέα, τον οποίο ανερυθρίαστα ο κ. Γεωργιάδης έχει δηλώσει με τον γνωστό κυνικό του τρόπο, ότι εκπροσωπεί.

Τις μέρες αυτές βρίσκεται σε εξέλιξη άλλη μία “θεάρεστη” μεταρρύθμιση του ανεκδιήγητου τηλε-υπουργού Υγείας με τις διαθεσιμότητες εκατοντάδων οδηγών στα δημόσια νοσοκομεία και των γιατρών από τα πρώην νοσοκομεία του ΙΚΑ, αποδυναμώνοντας περαιτέρω τις εναπομείναντες δημόσιες μονάδες υγείας.

Έτσι στον αέρα μένουν οι εσωτερικές διακομιδές στα μεγάλα νοσοκομειακά συγκροτήματα, οι αιμοδοσίες, τα δρομολόγια για μεταφορά υγειονομικού υλικού, εξετάσεων, τροφίμων κ.ά. οι οποίες θα εκχωρηθούν στη συνέχεια εργολαβικά σε ιδιώτες.

Παράλληλα σε μια σειρά από μεγάλα νοσοκομεία όπως ο Ευαγγελισμός, ο Αγ. Σάββας, το ΓΟΝΚ Αγ. Ανάργυροι, το Σισμανόγλειο κ.ά. προκαλούνται σοβαρά προβλήματα ομαλής λειτουργίας και εφημέρευσης, αφού αρκετές κλινικές και τμήματα μένουν χωρίς επαρκή αριθμό γιατρών με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς.

Είναι προφανές για μια ακόμη φορά ότι, οι ανάγκες εκπλήρωσης των αριθμητικών στόχων της διαθεσιμότητας που θέτει η τρόικα, είναι για τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, πάνω από τις ανθρώπινες ζωές που κινδυνεύουν.

Οι οριζόντιες και τυφλές περικοπές των δημόσιων δαπανών υγείας που συνεχίζουν εγκληματικά να εφαρμόζονται, είναι επικίνδυνες για την υγεία του ελληνικού λαού και πρέπει άμεσα να ανατραπούν.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η επαρκής χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό και η διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των πολιτών σε υγειονομική περίθαλψη χωρίς επιπρόσθετες επιβαρύνσεις, αποτελούν δέσμευση».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *