Σε εξέλιξη η αντιπαράθεση Γεωργιάδη με τους γιατρούς

70CC6D6DA03A24C852FFFA2BE8DC78E0.jpg

  Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση υπουργείου Υγείας και γιατρών, μετά και τις σημερινές καταγγελίες του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ότι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ζητούσαν χρήματα για να εξετάσουν ανασφάλιστους και επιπλέον χρήματα από τους ασφαλισμένους, κατά την εξέταση τα απογεύματα στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ακόμη ότι το 99% των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ έχει παραδοθεί, ενώ η εκκρεμότητα παραμένει σε δύο ή τρία, καθιστώντας σαφές ότι την ευθύνη για τυχόν απώλειες ή ζημιές στις μονάδες που δεν παραδόθηκαν, θα έχουν εκείνοι που δεν παρέδωσαν τα πολυϊατρεία.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) ο οποίος ζήτησε «να σταματήσουν τώρα οι απειλές και οι εκβιασμοί εις βάρος του ιατρικού κόσμου» και κάλεσε τον υπουργό να σταματήσει «την επικοινωνιακή προπαγάνδα».

Ο ΠΙΣ χαρακτηρίζει καταστροφικό τον νόμο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αναφέροντας ότι αποτελεί «τη χειρότερη επιλογή της κυβέρνησης»,προσθέτοντας ότι «οι απειλές και οι εκβιασμοί προσβάλλουν τη δημοκρατική λειτουργία και την ηθική τάξη, όσο και εάν εκείνοι οι οποίοι τις επιχειρούν, επιδιώκουν να αποδείξουν το ορθόν της “μεταρρύθμισης- διάλυσης” της δημοσίας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα μας».

Στο μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι πραγματοποιούν οι γιατροί, συγκέντρωση την οποία διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με τη στήριξη του ΠΙΣ. Οι διαμαρτυρόμενοι γιατροί ζητούν την παραίτηση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντού, μεταρρύθμιση από μηδενική βάση, άμεση απόδοση των δεδουλευμένων στις τρέχουσες και ληξιπρόθεσμες οφειλές, χωρίς εκβιασμούς και άλλες καθυστερήσεις, συλλογικές συμβάσεις με τη συμμετοχή όλων των γιατρών και ιατρική αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *