Σε επίσχεση εργασίας το νοσοκομείο Πατρών

nosokomeio1-656x410.jpg

Επίσχεση εργασίας ξεκίνησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, που μιλούν για ανέχεια και εξαθλίωση στον τομέα της δημόσιας υγείας, με απλήρωτους και κουρασμένους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν έχουν άλλα περιθώρια υπομονής απέναντι στο υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους το προσωπικό είναι κάτω από τα όρια ασφαλείας και μάλιστα τους οφείλονται μισθοί από το 2014. Ακολουθεί η ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Το προσωπικό είναι κάτω των ορίων ασφαλείας. Είναι χαρακτηριστικό πως σε σχέση με το 2006, το μισό περίπου προσωπικό καλείται να εξυπηρετήσει δομές που έχουν αυξηθεί κατά 30%. Ο όγκος της δουλειάς κι η εντατικοποίηση αυξάνονται κατακόρυφα. Συνεχίζεται η υπολειτουργία των τμημάτων. Η πλειοψηφία των δημόσιων δομών υγείας είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης λόγω της συνεχιζόμενης υποχρηματοδότησής τους.

[…] Ενδεικτικά αναφέρουμε κενές οργανικές θέσεις στο Π.Γ.Ν. Πατρών: Νοσηλευτικό 270, Παραϊατρικό 85, Ιατρικό 106. Σύνολο 461 κενές οργανικές θέσεις.

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο μας, με τις συνθήκες που επικρατούν για το προσωπικό, τείνει να βγει εκτός ελέγχου. Για παράδειγμα στο χώρο των επειγόντων έχουμε 70.000 επισκέπτες περίπου το χρόνο, όπου 18 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό 13 τραυματιοφορείς και 2 βοηθοί θαλάμου εκπληρώνουν το καθήκον τους και νοσηλεύουν έχοντας εγκατεστημένη κλινική (Βραχεία), και τους οφείλονται 5500 μέρες σε ρεπό και κανονική άδεια. Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στις υπόλοιπες κλινικές (Παθολογικές , Μ.Ε.Θ., Γυναικολογική – Μαιευτική, Παιδιατρικές, κοκ) με όποιους κινδύνους εγκυμονεί και για τους ασθενείς και για τους εργαζόμενους.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, που ρυθμίζει τη ζωή όλων μας, συσσωρεύει χιλιάδες οφειλόμενα ρεπό και κανονική αδεία, με την υπερωριακή απασχόληση, την αργία, τη νύχτα να μην αμείβονται επαρκώς(σχεδόν καθόλου- πράγμα που προειδοποιούμε ότι είναι στόχος τους) έπειτα από τις περικοπές που έχουν δεχτεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

Επί πλέον μας οφείλονται χρήματα από δεδουλευμένη μας εργασία από το 2014. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό, θέλουν να αποδεχτούμε εκ των υστέρων επί πλέον περικοπές 15 – 20% μηνιαίως, για να καταβληθούν.

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της παρακράτησης μέρους των δεδουλευμένων υπερωριών του έτους 2014, καθώς επίσης και της μη καταβολής των δεδουλευμένων υπερωριών των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου του έτους 2015, εμείς οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», προτιθέμεθα να προβούμε σε επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 μέχρι τη πλήρη και ολοσχερή εξόφληση των οφειλομένων[…]».

Πηγή: patrastimes.gr

 

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *