Σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

7F800179268E245EDE5103B2474159E2.jpg

  Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καλούνται από σήμερα Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου να πληρώνουν τις εξετάσεις τους, καθώς ο Οργανισμός προχωρά σε επίσχεση της παροχής των υπηρεσιών του.

Οι γιατροί ζητούν από τον ΕΟΠΥΥ την άμεση αποπληρωμή όλων των οφειλόμενων ποσών, επαναφορά του ισχύοντος κρατικού τιμολογίου στην αξία της ιατρικής επίσκεψης (20 ευρώ), αύξηση της δαπάνης του ΕΟΠΥΥ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο 15% του συνολικού προϋπολογισμού, απόσυρση του κειμένου της νέας σύμβασης εργασίας και διάλογο από μηδενική βάση, συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ συμβεβλημένων και ΕΟΠΥΥ και
άμεση συνάντηση με τον υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

Από την πλευρά του ο ΕΟΠΥΥ καλεί τους παρόχους να σταματήσουν την επίσχεση, απειλώντας ότι θα διακόπτεται η σύμβασή τους.

Ο ΕΟΠΥΥ αναφέρει ότι πριν προχωρήσουν οι ιδιωτικές κλινικές σε επίσχεση εργασίας, «πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υπουργού Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, παρουσία του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντού, στην οποία συμφωνήθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής: Η δυνατότητα πληρωμής του Απριλίου 2014. Ήδη δόθηκε εντολή οριστικοποίησης και τις επόμενες ημέρες θα αποπληρωθεί. Πληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ. Ήδη ολοκληρώθηκε η ενταλματοποίηση και εξοφλούνται όλες οι απαιτήσεις μέχρι τέλους του 2011. Με εξαίρεση τις οφειλές του ΙΚΑ για τις οποίες ο υπουργός Υγείας έκανε συγκεκριμένη πρόταση για χωριστή λύση του θέματος. Οι ληξιπρόθεσμες του 2012 έχουν ήδη δρομολογηθεί και τις επόμενες εβδομάδες θα εξοφληθούν».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *