Σε επιφυλακή για εμφάνιση κρουσμάτων ελονοσίας στον Έβρο

 
Σε ετοιμότητα βρίσκεται το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για το ενδεχόμενο εμφάνισης κρουσμάτων ελονοσίας. Σε ενημέρωση που έγινε στο νοσοκομείο, παρουσία επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ, τονίστηκε ότι ο ακριτικός νομός συμπεριλαμβάνεται στις περιοχές αυξημένου κινδύνου, λόγω και της εισροής μη νόμιμων μεταναστών.


Όπως τόνισε ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκος Ραπτόπουλος, κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας προέβη σε ενημέρωση των γιατρών για την ελονοσία, ενώ η χρονική περίοδος που ενδεχομένως μπορεί να εμφανισθούν κρούσματα, είναι τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

«Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης διαθέτει μονάδα ειδικών λοιμώξεων που μπορεί να κάνει έλεγχο και ταυτοποίηση της νόσου και ως εκ τούτου είναι προετοιμασμένο να δεχθεί και να αντιμετωπίσει τέτοια περιστατικά» υπογράμμισε ο κ. Ραπτόπουλος, για να προσθέσει ότι «ο Έβρος λόγω της γεωγραφικής του θέσης, ανήκει στις ζώνες αυξημένου κινδύνου εμφάνισης της νόσου, καθώς έχει ακόμη ένα επιβαρυντικό παράγοντα, ως πύλη εισόδου μη νόμιμων μεταναστών, από χώρες που ενδημεί η ελονοσία».

Παρότι η ασθένεια της ελονοσίας είχε εκλείψει από την χώρα μας, σύμφωνα με τον κ. Ραπτόπουλο, το τελευταίο περιστατικό είχε καταγραφεί σε κάτοικο του Έβρου, πριν από 3 χρόνια, ενώ υπήρξαν και υποψίες κρούσματα ελονοσίας σε λαθρομετανάστες.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *