Σε απολογία 30 πρόσωπα για το σκάνδαλο με τα ορθοπεδικά

0B6E5CCD1F33DF216540742551AF8DAD.jpg

  Εξηγήσεις για το μεγάλο σκάνδαλο των υπερκοστολογημέων ορθοπεδικών της εταιρίας De Puy καλούνται να δώσουν τριάντα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Οι ανακριτές διαφθοράς έχουν ήδη αρχίσει να αποστέλλουν κλήσεις σε απολογία και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της Ευελπίδων οι κατηγορούμενοι μεταξύ αυτών δέκα γιατροί που υπηρετούν σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας, στελέχη εταιριών παροχής συμβουλών, αλλά και στελέχη της εταιρίας De Puy.

Το κατηγορητήριο καταγράφει σειρά κακουργηματικών πράξεων κατά περίσταση για απάτη, συνεργεία και ηθική αυτουργία στην απάτη, δωροδοκία (αδικήματα με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου) και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Οι αξιόποινες πράξεις φέρονται να έχουν τελεστεί το διάστημα μεταξύ 2000 – 2006 και η ζημιά, όπως εκτιμάται, ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ με βάση την υπερκοστολόγηση των ιατρικών ειδών αλλά και τα «δώρα» που φέρονται να καταβλήθηκαν σε μετρητά στους κατηγορουμένους γιατρούς.

Από τη διασταύρωση των στοιχείων υπολογίζεται ότι τα ορθοπεδικά είδη διατίθεντο υπερκοστολογημένα από την εταιρία κατά 35% ενώ με βάση τα τιμολόγια που βρέθηκαν στο στόχαστρο των αρχών η μίζα ανέρχεται σε 20%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις εμπλεκόμενες εταιρίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν λίστες που είχαν τίτλο «best doctors», με συγκεκριμένα ονόματα γιατρών και αριθμούς πωλήσεων. Στη συνέχεια οι αρχές έλεγξαν ένα προς ένα τα τιμολόγια των γιατρών των δημοσίων νοσοκομείων που βρίσκονταν ψηλά στη λίστα, ενώ κατά τον εσωτερικό έλεγχο της εταιρίας εντόπισαν ανταλλαγή e-mail μεταξύ γιατρών και υπευθύνων των ελεγχόμενων εταιριών.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *