Σε 78 ανήλθαν οι νεκροί από τον Έμπολα στη Γοϋινέα

3D40FD205CF06BC2752F89E11D182FCE.jpg

  Σε 78 ανήλθαν οι νεκροί από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα στην Γουϊνέα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρμόδιες αρχές της χώρας, ενώ νωρίτερα σήμερα αξιωματούχοι της γειτονικής Λιβερίας επιβεβαίωσαν τον θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων από τον ιό αυτόν εκεί.

Οι αξιωματούχοι του τομέα της υγείας στην Γουϊνέα διευκρίνισαν επίσης ότι μέχρι στιγμής 122 ύποπτα κρούσματα ιογενούς αιμορραγικού πυρετού, που μπορεί να είναι κρούσματα του ιού Έμπολα, έχουν καταγραφεί στη χώρα.

Ο πρόεδρος Άλφα Κοντέ προειδοποίησε για μια «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στον τομέα της υγείας και για το «ξέσπασμα μιας επιδημίας», ενώ η Σενεγάλη, στα βόρεια σύνορα της Γουϊνέας, έκλεισε την μεθόριό της για να προστατεύσει τον πληθυσμό της από τον ιό.

Το υπουργείο Υγείας της Λιβερίας είχε επιβεβαιώσει εξάλλου νωρίτερα ότι οι δύο από τις πέντε εξετάσεις που έγιναν και εστάλησαν σε γαλλικό εργαστήριο επιβεβαίωσαν ότι ο θανατηφόρος ιός Έμπολα μεταφέρθηκε στην χώρα αυτή από τη Γουϊνέα.

Οι υγειονομικές αρχές της Μονρόβια είχαν επίσης ανακοινώσει τον εντοπισμό 11 ύποπτων κρουσμάτων και 5 θανάτους την περασμένη εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.