Σχέδιο ΚΕΕΛΠΝΟ για τη φροντίδα των παράνομων μεταναστών

6CC4BA8A3F40CCCABD6510E7B6EA783D.jpg

  Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), προκειμένου να αντιμετωπιστεί υγειονομικά η αυξημένη εισροή παράνομων μεταναστών, με σκοπό τη «θωράκιση» της δημόσιας υγείας.

Ο νέος πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητής Αθανάσιος Γιαννόπουλος, έχει αποστείλει στα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών (αναπλ. υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής), σχέδιο υγειονομικής κάλυψης των μεταναστών, που περιλαμβάνει μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και παράλληλα την επαρκή υγειονομική κάλυψη των νεοεισερχόμενων ατόμων.

Το μεσημέρι, ο κ. Γιαννόπουλος θα επισκεφθεί το Κέντρο Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμασι τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν εκεί και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Κέντρο Αλλοδαπών στην οδό Πέτρου Ράλλη.

Τη Δευτέρα, 20 Απριλίου, ο κ. Γιαννόπουλος, ο γενικός διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, γιατρός Θεόδωρος Παπαδημητρίου και ο γιατρός του Κέντρου, Γεώργιος Ρηγάκος, πρόκειται να μεταβούν στη Ρόδο και την Τήλο και την Τρίτη, 21 Απριλίου, στην Κω, για να επισκεφθούν τις τοπικές Μονάδες Υγείας, τις περιφερειακές υπηρεσίες Πρώτης Υποδοχής, καθώς και τους χώρους φιλοξενίας παρατύπως νεοεισερχόμενων ατόμων.

Επίσης, από τη Δευτέρα, 20 Απριλίου, κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ θα μεταβούν σε σημεία της Αττικής, όπου συχνάζουν οι μετανάστες, (πλατεία Ομονοίας, Μοναστηράκι, πλατεία Βικτωρίας), προκειμένου να τους διανείμουν ενημερωτικό υλικό, ώστε να γνωρίζουν πού μπορούν να απευθυνθούν εάν παρουσιάζουν συμπτώματα, όπως πυρετό, έντονο βήχα, κεφαλαλγία, πόνο στην κοιλιά. κ.α. Στη συνέχεια οι κινητές μονάδες θα επισκεφθούν άλλες πόλεις.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *