Σχέδιο έκτακτης ανάγκης ετοιμάζουν οι φαρμακευτικές για την Ελλάδα

 
Oι διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες συνεργάζονται με τις ευρωπαϊκές αρχές για να εκπονήσουν σχέδια έκτακτης ανάγκης προκειμένου να διατηρηθεί η ροή φαρμάκων στην Ελλάδα, εάν η χώρα εγκαταλείψει το ευρώ, αναφέρει σε ρεπορτάζ του πρακτορείο Reuters.


Όπως αναφέρει το πρακτορείο, οι συζητήσεις έχουν γίνει πιο έντονες τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς και οι κατασκευαστές μελετούν τι συνέβη στην Αργεντινή το 2002, όταν κάποιες εταιρείες συμφώνησαν να συνεχίσουν να προμηθεύουν με φάρμακα τη χώρα χωρίς να πληρώνονται για ένα διάστημα.

«Είναι ηθική υποχρέωση να συνεχίσουμε να προμηθεύουμε», λέει ο Σίμον Φρέντ, επικεφαλής της της φαρμακευτικής PricewaterhouseCoopers.

Παρότι τα σχέδια ακόμη παραμένουν ρευστά, η ιδέα είναι να υπάρχει ένα πλάνο, έτοιμο να εφαρμοστεί άμεσα, προκειμένου να καλυφθεί το κενό και να διοχετεύονται σημαντικά φάρμακα για μερικούς μήνες.

Ο Ρίτσαρντ Μπέργκστρομ, γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακευτικών βιομηχανιών επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν συζητήσεις για την ελληνική κατάσταση, αλλά δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες, αναφέρει το Reuters.

Πηγή: ygeianews.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *