Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ! Δείτε τα προϊόντα που σας στέλνουν στο νοσοκομείο για εξετάσεις!

Ακόμα και αν προσέχουμε την κατανάλωση γλυκών και ζάχαρης υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μεταβάλλουν το σάκχαρο. Από την καφείνη μέχρι το εργασιακό άγχος εξετάζουμε τους σημαντικότερους.

Καφεΐνη

Τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας μπορεί να αυξηθούν ακόμη και με το σκέτο καφέ χωρίς θερμίδες, χάρη μόνο στην καφεΐνη. Το ίδιο ισχύει για όλα τα καφεινούχα όπως το τσάι. Κατά ειρωνικό τρόπο, άλλες ενώσεις στον καφέ μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη του διαβήτη 2 αλλά αυτό έχει σχέση με τις ποσότητες

Προϊόντα με γλυκαντικά

Μπορεί να μην περιέχουν ζάχαρη αλλά γλυκαντικά όπως η ζαχαρίνη, αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι δεν έχουν άλλα σάκχαρα όπως άμυλο, αλκόολες σακχάρων όπως η σορβιτόλη και λίπη που πιθανώς να μετατραπούν σε σάκχαρα.

Οι μαύροι υδατάνθρακες

Μπορεί να είναι πιο υγιεινοί από τους “άσπρους” αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μεταβάλλουν τα επίεπεδα σακχάρου. Απλά το κάνουν πιο αργά.

Ένα βαρύ κρυολόγημα

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ορισμένα φάρμακα, όπως τα αντιβιοτικά και τα αποσυμφορητικά που μπορεί να καθαρίσουν τα ιγμόρεια σας, μπορεί να επηρεάσουν το σάκχαρό σας.

Το εργασιακό άγχος
Όποιαδήποτε μορφή άγχους προκαλεί αντοχή στην ινσουλίνη και συνεπώς αδυναμία ρύθμισης του σακχάρου. Από τις μορφές μη παθολογικού στρες, το εργασιακό είναι το πιο έντονο.

Σφολιάτες και κουλούρια

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μιας φέτα άσπρο ψωμί από ένα κουλούρι; Τα κουλούρια έχουν πολύλ περισσότερους υδατάνθρακες. Οι σφολιάτες έχουν ακόμα περισσότερες θερμίδες λόγω λιπών.

Ενεργειακά ποτά
Συνήθως περιέχουν υψηλά επίπεδα υδατανθράκων

Αποξηραμένα Φρούτα
Είναι από τις πιο υγιεινές επιλογές αλλά περιέχουν συμπυκνωμένους υδατάνθρακες. Αν αντί για ένα σύκο φάμε δύο αποξηραμένα, τα σάκχαρα διπλασιάζονται.

Στεροειδή

Τα στεροειδή όπως αυτά για την καταπολέμηση των εξανθημάτων και της αρθρίτιδας έχουν την ίδια δράση μετο άγχος.

Οι άνθρωποι παίρνουν κορτικοστεροειδή, όπως πρεδνιζόνη, για τη θεραπεία εξανθήματα, αρθρίτιδα, άσθμα, και πολλές άλλες συνθήκες. Αλλά μπορεί να ενισχύσει το σάκχαρο στο αίμα σας, και μπορεί ακόμη και να προκαλέσει διαβήτη σε μερικούς ανθρώπους. Διουρητικά που βοηθούν στην υψηλή πίεση του αίματος, που ονομάζεται επίσης νερό χάπια, μπορούν να κάνουν το ίδιο. Μερικά αντικαταθλιπτικά επίσης να αυξήσει ή χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Αποσυμφοριτικά
Τα πιο επικίνδυνα συστατικά είναι η ψευδοεφεδρίνη καιη φαίνυεφρίνη. Ψάξτε στην ίδια κατηγορία φαρμάκων χωρίς αυτά.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *