Σας έχει «τρελάνει» η φαγούρα στα αυτιά σας; Δείτε από τι προκαλείται και πως αντιμετωπίζεται!

Έχετε φαγούρα στα αυτιά σας; Δείτε από τι προκαλείται και πως αντιμετωπίζεται….

Τι προκαλεί τον κνησμό στα αυτιά
Τα αυτιά μας είναι γεμάτα με νευρικές απολήξεις. Αν αυτές οι απολήξεις είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες, τότε θα αντιμετωπίσετε περισσότερη φαγούρα από το μέσο άτομο.

Άλλες πιθανές αιτίες είναι το ξηρό δέρμα, δερματίτιδα του ακουστικού πόρου (αλλεργική αντίδραση), μόλυνση του αυτιού, ψωρίαση, ή μια παρενέργεια από χρήση ακουστικού. Ο κνησμός μπορεί να προκαλείται επίσης από υπερβολική ποσότητα νερού στο αυτί (μετά από κολύμπι). Στις περισσότερες περιπτώσεις κνησμών δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και η θεραπεία είναι εύκολη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Healthline.

Αν παρατηρήσετε αιμορραγία ή απώλεια ακοής ταυτόχρονα με τον κνησμό, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Αντιμετώπιση κνησμού αυτιού
Η εισαγωγή αντικειμένων για να φτάσετε τη φαγούρα (όπως μπατονέτα) δεν είναι ασφαλής και κινδυνεύετε να τρυπήσετε το τύμπανό σας ή να προκαλέσετε άλλη ζημιά, σύμφωνα με το Healthy Hearing.

Αντίθετα, δοκιμάστε μερικά γιατροσόφια, όπως τα παρακάτω:

1. Αλκοόλ και ξίδι: Αναμείξτε ένα μέρος καθαρό αλκοόλ με ένα μέρος λευκό ξίδι. Χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι ή σταγονόμετρο ρίξτε λίγο μείγμα στο αυτί σας. Γυρίστε το κεφάλι σας στο πλάι και αφήστε το διάλειμμα να μείνει για μερικά δευτερόλεπτα, πριν γύρετε το κεφάλι σας από την άλλη μεριά και το αφήσετε να στάξει. Αυτή η μέθοδος μπορεί να ξηράνει το αυτί σας, γι” αυτό μη το εφαρμόζετε συχνά, συστήσει το Hubpages.

2. Ζεστό λάδι: Ζεστάνετε το αγαπημένο σας λάδι (ελαιόλαδο, λάδι καρύδας) σε ανεκτή θερμοκρασία, και ρίξτε μερικές σταγόνες στο αυτί σας, συστήνει το Home Remedy Shop.

3. Υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ): Αναμείξτε ένα μέρος οξυζενέ με ένα μέρος νερό. Με ένα σταγονόμετρο ρίξτε το μείγμα στο αυτί. Αυτό θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε το κερί.

4. Αλόη: Η ιστοσελίδα Home Remedy Shop προτείνει 3 με 5 σταγόνες αλόη, που μπορούν να επαναφέρουν τα επίπεδα του pH και έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *