Ρυθμικές κινήσεις για χρόνιους πόνους

Με το απαλό άγγιγμα, ο θεραπευτής χαλαρώνει το κεντρικό νευρικό σύστημα, μειώνει τις αρνητικές επιπτώσεις του άγχους και κάνει το σώμα πιο ανθεκτικό στις ασθένειες. Η διάγνωση της ασθένειας γίνεται όταν ο θεραπευτής ανιχνεύσει τις παρεκκλίσεις των ρυθμικών κινήσεων του εγκεφαλονωτιαίου υγρού


Η κρανιοϊερή θεραπεία είναι μια μέθοδος που, σύμφωνα με τους επιστήμονες που την εφαρμόζουν, ενεργοποιεί τις δυνάμεις του οργανισμού και συμβάλλει αποφασιστικά στην αυτοΐαση. Η συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδος ξεκίνησε πριν από περίπου 80 χρόνια από έναν Αμερικανό γιατρό, τον Γουίλιαμ Σάδερλαντ, ο οποίος αναζήτησε την απάντηση στο ερώτημα «γιατί το ανθρώπινο κρανίο δεν είναι μια συμπαγής μάζα αλλά έχει ραφές».

Η φιλοσοφία της κρανιοϊερής θεραπείας βασίζεται στην υπόθεση ότι για κάθε πόνο ή ασθένεια του οργανισμού υπεύθυνος είναι, συνειδητά ή ασυνείδητα, ο ίδιος ο άνθρωπος. Ο τρόπος ζωής του και η κάθε είδους δραστηριότητα στο επαγγελματικό και προσωπικό περιβάλλον φτάνουν τον οργανισμό στα όρια των αντοχών του.

Κάποιες από τις παθήσεις τα συμπτώματα των οποίων ανακουφίζονται είναι η σκολίωση, οι ημικρανίες, οι οσφυαλγίες, οι αϋπνίες, η χρόνια κόπωση, η κατάθλιψη, η μελαγχολία, το αυχενικό σύνδρομο, οι χρόνιοι πόνοι στη μέση, η δυσλεξία και οι φοβίες.

Το εγκεφαλονωτιαίο υγρό του ανθρώπινου εγκεφάλου, το οποίο παρέχει θρεπτικά συστατικά στο κεντρικό νευρικό σύστημα, έχει συνεχή ροή από το κρανίο μέχρι το ιερό οστό. Κατά τη διάρκεια αυτής της ροής ο όγκος του αυξομειώνεται, με αποτέλεσμα να δημιουργείται το κρανιοϊερό κύμα. Η συχνότητα της ροής είναι σταθερή και αλλάζει μόνο όταν ο οργανισμός δεχτεί κάποιο μεγάλο σοκ με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσλειτουργίες και πόνοι.

Το κρανιοϊερό κύμα είναι η τρίτη ρυθμική κίνηση που κάνει το ανθρώπινο σώμα μετά τον σφυγμό και την αναπνοή. Η συχνότητά του όμως είναι μικρότερη, αφού γίνεται από 6 έως 12 φορές το λεπτό. Εχει την ιδιομορφία ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας σταματά, χωρίς όμως να προκαλεί τον θάνατο όπως συμβαίνει στην περίπτωση που σταματήσει η αναπνοή. Αντίθετα, η παύση αυτή βοηθά τα μέγιστα στη θεραπεία του οργανισμού. Το φαινόμενο αυτό είναι πιο έντονο, και πιο σημαντικό, κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν το ανθρώπινο σώμα χαλαρώνει ακόμα περισσότερο.

Ο θεραπευτής ξεκινά την εφαρμογή της κρανιοϊερής θεραπείας από το κρανίο με απαλά αγγίγματα. Αυτό γίνεται γιατί ο εγκέφαλος, η σπονδυλική στήλη και το ιερό οστό είναι συνδεδεμένα με το κεντρικό νευρικό σύστημα. Η πίεση που ασκείται από τον θεραπευτή δεν έχει βάρος μεγαλύτερο από 5 γραμμάρια, όσο ζυγίζει δηλαδή ένα μικρό νόμισμα.

Με το απαλό άγγιγμα, ο θεραπευτής χαλαρώνει το κεντρικό νευρικό σύστημα, μειώνει τις αρνητικές επιπτώσεις του άγχους και κάνει το σώμα πιο ανθεκτικό στις ασθένειες. Η διάγνωση της ασθένειας γίνεται όταν ο θεραπευτής ανιχνεύσει τις παρεκκλίσεις των ρυθμικών κινήσεων του εγκεφαλονωτιαίου υγρού. Ενα ακόμα χαρακτηριστικό της θεραπείας είναι ότι κατά τη διάρκειά της διεξάγεται συνομιλία μεταξύ του θεραπευτή και του ασθενούς.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *