Ρίχνονται στη μάχη της ελονοσίας

 
Η ελονοσία ευθύνεται για το θάνατο περίπου 1.000.000 ανθρώπων κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο. Στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2011 σημειώθηκε συρροή περιστατικών στο δήμο Ευρώτα Λακωνίας, ενώ σποραδικά περιστατικά χωρίς αναφερόμενο ιστορικό ταξιδιού σε ενδημικές χώρες εμφανίστηκαν σε άλλες 4 περιοχές. Και συγκεκριμένα στη Χαλκίδα Εύβοιας, την Αγιά Λάρισας, τα Καλύβια καθώς και το Μαραθώνα στην Ανατολική Αττική.


Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προκειμένου να καταπολεμήσουν τα κρούσματα αλλά και να βοηθήσουν συνεργάζονται τον τελευταίο καιρό με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ). Όπως λένε μάλιστα στο newsbeast.gr λοιμωξιολόγοι, σκοπός τους είναι να συμβάλλουν κυρίως στην οργάνωση και την υλοποίηση των δράσεων που περιγράφονται για την αντιμετώπισή της.

Γι’ αυτό εδώ και αρκετό καιρό ομάδες γιατρών έχουν αρχίσει στη Σπάρτη και στην περιοχή του Έβρου, συνεργαζόμενες φυσικά με τις τοπικές Αρχές, τη λειτουργία προγραμμάτων που θα συμβάλλουν στους τομείς της πρόληψης, της επιδημιολογικής επιτήρησης, της εργαστηριακής διάγνωσης, της θεραπείας και εκτός αυτού, όπως αναφέρουν, θα ενημερώνουν τους πολίτες σχετικά με το πώς θα προλαμβάνουν και θα διαγνώσουν έγκαιρα την ελονοσία.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *