«Ραντεβού» γιατρών-υπουργού Οικονομικών

 
Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών πραγματοποίησε την Παρασκευή ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Οι εκπρόσωποι των ιατρών γνωστοποίησαν στον κ. Στουρνάρα ότι δεν αποδέχονται την, όπως ανέφεραν, ένταξη του κλάδου υγείας των υγειονομικών (ΤΣΑΥ) όπως και οι άλλοι κλάδοι υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2012, «όπως ορίζει η υπουργική απόφαση Ρουπακιώτη, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι αναλογιστικές μελέτες βιωσιμότητας», όπως λένε χαρακτηριστικά.


Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανέφεραν στον υπουργό ότι η άμεση αυτή ένταξη γίνεται για να στηρίξουν τα αποθεματικά των κλάδων υγείας του ΕΤΑΑ, τρέχουσες ανάγκες του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος είναι θνησιγενής και αναζητά εναγωνίως «ανάσα ζωής».

Και γι’ αυτό ζήτησαν την άμεση εξόφληση των οφειλόμενων (μέχρι 31 Οκτωβρίου 2011) στους γιατρούς από τα ασφαλιστικά ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ. Ζητούν επίσης την μη εφαρμογή των φορολογικών μέτρων, όπως σχεδιάζονται και διαρρέονται. Δεν αποδέχονται τις περαιτέρω περικοπές γιατί, όπως αναφέρουν, μέχρι σήμερα έχουν υποστεί μείωση 40%. Και θέλουν τη μείωση της υψηλής, όπως τη χαρακτηρίζουν προκαταβολής φόρου εισοδήματος από ελεύθερο επάγγελμα για το επόμενο έτος.

Οι γιατροί γνωστοποίησαν ότι η μόνη θετική απάντηση του υπουργού Οικονομικών ήταν ότι σχεδιάζεται ρύθμιση για συμψηφισμό των οφειλών των ιατρών προς την εφορία, με τα οφειλόμενα προς τους γιατρούς από τα ασφαλιστικά ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *