Ραγδαία αύξηση των αλκοολικών στη Γερμανία

BC2C4FC812CB500C0D538E4F3649CBC8.jpg

  Περίπου στα δύο εκατομμύρια υπολογίζονται οι αλκοολικοί στη Γερμανία, οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 36% από το 2006, ενώ στα 5,6 εκατομμύρια ανέρχονται οι καπνιστές. Ιδιαίτερη αύξηση σημειώνεται στις ηλικίες κάτω των 25 ετών.

Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Ερευνών για την Υγεία IFT του Μονάχου, η οποία έχει παραδοθεί στο γερμανικό υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των αλκοολικών ξεπερνά το 1,8 εκατομμύριο, ενώ το 2006 ήταν 1,3. Επιπλέον, ακόμη 1,6 εκατομμύριο άνθρωποι πίνουν πολύ, αλλά δεν είναι εξαρτημένοι, με τον αριθμό των ατόμων που καταναλώνουν μεγαλύτερη από την συνιστώμενη ποσότητα αλκοόλ να φθάνει τα 7,4 εκατομμύρια.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η έρευνα αφορά ακόμη το κάπνισμα, στο οποίο είναι εθισμένοι 5,6 εκατομμύρια άνθρωποι, αλλά και τα ναρκωτικά, από τα οποία είναι εξαρτημένα 319.000 άτομα.

«Η σύνδεση ψυχικών διαταραχών με το αλκοόλ και τον καπνό καθιστά απολύτως ξεκάθαρη την ανάγκη για λήψη άμεσων μέτρων», επισημαίνεται στην έρευνα, με τον εκπρόσωπο των Πρασίνων για θέματα εξαρτήσεων και ναρκωτικών Χάραλντ Τρέπε να ζητεί από τον νέο υπουργό Υγείας Χέρμαν Γκρέχε να αφιερώσει περισσότερη ενέργεια στην πρόληψη και στην θεραπεία από ό,τι οι προκάτοχοί του. «Πίσω από αυτά τα νούμερα υπάρχουν πολλές οικογενειακές τραγωδίες», δήλωσε.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *