Πώς μπορείς να έχεις πάντα καθαρό νερό με ένα “έξυπνο” φίλτρο νερού

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι ένα φίλτρο νερού ενδεχομένως να χρησιμεύει κατά βάση στο να βελτιώνει την οσμή και τη γεύση του νερού της βρύσης. Γιατί συμβαίνει όμως αυτή η βελτίωση; Τι είναι αυτό που πριν το φιλτράρισμα του νερού προκαλεί αυτή την παράξενη μυρωδιά και γεύση που συχνά μας “ενοχλεί” στο νερό του δικτύου ύδρευσης;

Τι μπορεί να “κρύβεται” στο νερό της βρύσης

Παρόλο που η Ελλάδα θεωρείται μια χώρα με πολύ καλό νερό σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το νερό που φτάνει στα ποτήρια μας έχει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης, ενώ υπάρχουν παράγοντες που ξεφεύγουν των δυνατοτήτων των αρμόδιων φορέων. Για παράδειγμα, η ποιότητα του νερού μπορεί να υποβαθμιστεί όπου υπάρχουν τμήματα απαρχαιωμένου δικτύου με αμίαντο ορισμένων περιοχών ή παλιών σωληνώσεων σε σπίτια. Επίσης, τα υπόγεια ύδατα επηρεάζονται από φυτοφάρμακα, λιπάσματα, βιομηχανικά και ανθρώπινα λύματα που περιέχουν ιούς και βακτήρια.

Αλλά και το ίδιο το χλώριο που χρησιμοποιείται για λόγους απολύμανσης μπορεί να αντιδράσει με διάφορα οργανικά στοιχεία και να δημιουργήσει επικίνδυνες για την υγεία ενώσεις, όπως το χλωροφόρμιο. 

Παλιότερα μια “λύση” για τον καθαρισμό του νερού στο σπίτι ήταν το βράσιμο, το οποίο όμως δεν είναι μια βιώσιμη και πρακτική επιλογή. Οι σύγχρονοι καταναλωτές γνωρίζοντας όλους αυτούς τους κινδύνους, στρέφονται συχνά στο εμφιαλωμένο νερό. Ωστόσο, το εμφιαλωμένο νερό δεν είναι απαραίτητα πιο ασφαλές από το νερό της βρύσης, καθώς μπορεί να περιέχει μικροπλαστικά και άλλα χημικά που δημιουργούνται λόγω ακατάλληλων συνθηκών αποθήκευσης. Επίσης το εμφιαλωμένο νερό για ευρεία χρήση, που περιλαμβάνει το μαγείρεμα και το πλύσιμο λαχανικών/φρούτων, είναι πολύ ακριβό και μη πρακτικό.

Φίλτρο νερού: μια επένδυση που αξίζει να κάνουμε

Τι κάνουμε επομένως; Συμβιβαζόμαστε με την έστω μικρή πιθανότητα να μη συμβεί κάτι με το νερό μας; Σίγουρα όχι. H τεχνολογία παρέχει εξαιρετικές λύσεις για το φιλτράρισμα του νερού στο σπίτι μας. Τα προϊόντα που κυκλοφορούν είναι πάρα πολλά, και ανάλογα με την τεχνολογία τους, έχουν τα “μυστικά” τους και η επιλογή δεν είναι εύκολη. Τεχνολογίες όπως φίλτρα καθίζησης, ρητινών, ενεργού άνθρακα, διέλευσης από θαλάμους υπεριώδους ακτινοβολίας, βακτηριοστατικά φίλτρα µε ενεργό άνθρακα εμβαπτισµένο σε άργυρο, συσκευές μεμβρανών αντίστροφης όσμωσης, κεραμικά φίλτρα κ.λπ., υπόσχονται καθαρό και υγιεινό νερό.

Για τη συντριπτική πλειονότητα των νοικοκυριών, ένα φίλτρο νερού άνω πάγκου -που τοποθετείται δηλαδή πάνω στον πάγκο της κουζίνας- είναι μια λύση και αποτελεσματική και συμφέρουσα.

Ένα καλό φίλτρο νερού άνω πάγκου:

 • Βελτιώνει τη γεύση και την οσμή του νερού
 • Απομακρύνει το χλώριο και τα βαρέα μέταλλα
 • Διατηρεί τα ωφέλιμα ιχνοστοιχεία
 • Έχει υψηλή ποιότητα κατασκευής ώστε να ελαχιστοποιούνται διαρροές
 • Πρέπει να έχει προσιτό κόστος ανταλλακτικού με επαρκή διάρκεια ζωής
 • Μαλακώνει το νερό απομακρύνοντας μέρος των αλάτων του.

Η Nanofilter φέρνει τη ρωσική νανοτεχνολογία στην ελληνική αγορά

Στις καλύτερες επιλογές φίλτρων νερού αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά συγκαταλέγονται τα φίλτρα νέας γενιάς της Nanofilter. Βασίζονται στην πρωτοποριακή τεχνολογία Aragon, ρωσικής προέλευσης. Πρόκειται για ένα μοναδικό πολυμερές υλικό φιλτραρίσματος πολλαπλής δράσης, με 5 ξεχωριστά φίλτρα σε ένα φυσίγγιο. 

Κανένα άλλο υλικό φιλτραρίσματος δεν μπορεί να απομακρύνει από το νερό, τόσο μεγάλο εύρος χημικών ενώσεων, ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ ανθεκτικό σε σχέση με τα “συμβατικά” φίλτρα της αγοράς, διασφαλίζοντας έτσι την μέγιστη απόδοση σε όλη την διάρκεια της ζωής του.

Το Aragon είναι το βασικό υλικό που χρησιμοποιείται στα φίλτρα της Nanofilter, όπως είναι το φίλτρο άνω πάγκου . Πιάνει μόλις λίγο χώρο στον πάγκο της κουζίνας και φιλτράρει το νερό με 4 τρόπους: 

 1. Με μηχανικό τρόπο.
 2. Με προσρόφηση.
 3. Με ανταλλαγή ιόντων.
 4. Με απολύμανση.

Φίλτρο Nano X Plus, η πιο ολοκληρωμένη λύση για το νερό της βρύσης 

Χάρη στην τεχνολογία των φίλτρων νέας γενιάς Nanofilter, το Nano X Plus, σε αντίθεση με τα “απλά” φίλτρα ενεργού άνθρακα που κυκλοφορούν στην αγορά, συνδυάζει μοναδικά πλεονεκτήματα:

 1. Δεν φθείρεται από το ζεστό νερό.
 2. Είναι βακτηριοστατικό, δρώντας κατά των παθογόνων μικροοργανισμών.
 3. Διαθέτει σύστημα προστασίας antibros, εμποδίζοντας τους ρύπους που έχει κατακρατήσει να περάσουν στο ποτήρι μας.
 4. Κάνει μερική αποσκλήρυνση του νερού.

Μάλιστα, το Nano X Plus είναι σε θέση να μας “προειδοποιεί” πότε το φυσίγγιο χρειάζεται αλλαγή, μέσω της αισθητής μείωσης της ροής του νερού. Αυτό μας επιτρέπει την έγκαιρη αντικατάστασή του, καθώς αρκετοί άνθρωποι ξεχνούν το φίλτρο με αποτέλεσμα να γεμίζει ακαθαρσίες ή να βουλώνει.

Να σημειωθεί ότι το Aragon είναι μια τεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία ακόμη και σε περιοχές επιβαρυμένες από το ατύχημα στο Τσέρνομπιλ. Έχει πιστοποιηθεί από μεγάλα διεθνή ερευνητικά κέντρα, όπως το ινστιτούτο Παστέρ, η Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία της Αγίας Πετρούπολης και το Κέντρο Μικροβιολογικής Έρευνας του Πανεπιστημίου της Φερράρα στην Ιταλία.

Το Nano X Plus κατακρατεί:

 • Ακαθαρσίες μέχρι και 99%.
 • Βαρέα και ραδιενεργά μέταλλα έως και 96%.
 • Ενεργό χλώριο μέχρι και 99%.
 • Οργανικές ενώσεις έως και 85%.
 • Προϊόντα πετρελαίου μέχρι και 88%.
 • Μικροοργανισμούς μέχρι και 99%.

Παγιδεύει στη λαβυρινθωτή δομή του όλες τις ακαθαρσίες που κατακράτησε, ενώ χάρη στον ενεργό άργυρο που περιέχει το φίλτρο του εξουδετερώνει τυχόν παθογόνους μικροοργανισμούς. Μαλακώνει το νερό καθώς το φιλτράρει με αποτέλεσμα αυτό να μη σχηματίζει επικαθήσεις αλάτων σκληρότητας πάνω σε θερμαντικά στοιχεία όταν βράζεται.

Μικρές καθημερινές αλλαγές που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής

Η Nanofilter διαθέτει στην ελληνική αγορά τα κορυφαία φίλτρα με την μοναδική στον κόσμο ρωσική νανοτεχνολογία. Είτε επιλέξουμε ένα φίλτρο άνω πάγκου είτε φίλτρο που τοποθετείται , τα Nanofilter θα αποδειχθούν μια εξαιρετική επένδυση για καθαρό και υγιεινό νερό, όλες τις ώρες. Φροντίζοντας για το νερό του σπιτιού μας όχι μόνο προστατευόμαστε από τυχόν κινδύνους, αλλά κάνουμε μικρές καθημερινές αλλαγές που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής μας. Με κάθε ποτήρι νερό που πίνουμε εμείς και τα παιδιά μας, κάθε φορά που μαγειρεύουμε, κάθε φορά που ανοίγουμε τη βρύση για να πλύνουμε φρέσκα τρόφιμα.

Διαβάστε ακόμη...