Ψυχολόγο εντάσσει το Ταμείο των Δημοσιογράφων

 
Το Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ, αναγνωρίζοντας την τεράστια αξία της ψυχικής υγείας, την εντάσσει στο γενικότερο πλαίσιο πολιτικής Υγείας και θέτει σαν προτεραιότητα την ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας ψυχικής υγείας με πρωταρχικό σκοπό την προάσπιση της υγείας των ασφαλισμένων και την πρόληψη. Για το λόγο αυτό σύναψε συνεργασία με την Ψυχολόγο κα Άρια Χριστοπούλου (MSc στη Συμβουλευτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου).


Η Ψυχολόγος του ΕΔΟΕΑΠ κα Άρια Χριστοπούλου θα δέχεται με ραντεβού από την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 καθημερινά από τις 09.00-14.00.

Σε όλες τις περιπτώσεις θα ορίζεται η πρώτη διαγνωστική επίσκεψη (διάρκειας 50’ λεπτών) από την υπηρεσία των ηλεκτρονικών ραντεβού στη γραμμή 15315, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνεται αξιολόγηση του προβλήματος και πλάνο υποστήριξης. Κατόπιν συνεννόησης με την Ψυχολόγο, θα καθορίζεται η έναρξη όπου θα παρέχεται ένας κύκλος θεραπείας που θα ολοκληρώνεται σε 12 εβδομαδιαίες συνεδρίες (διάρκειας 45 λεπτών) συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης, σε πλαίσιο απόλυτης εμπιστευτικότητας και εχεμύθειας. Η προσέγγιση της θεραπείας θα γίνεται σύμφωνα με τις ανάγκες του ασθενούς και θα τηρείται ηλεκτρονικά, ιστορικό και εκτίμηση κάθε περιστατικού στη διάθεση πάντα μόνον του Ασφαλισμένου και της Ιατρικής μας Υπηρεσίας.

Ο Α′ κύκλος θεραπείας θα πραγματοποιείται μετά τη γνωμάτευση του ΕΔΟΕΑΠ. Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος χρειάζεται ψυχιατρική υποστήριξη, αυτό θα γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη της Αρχιάτρου μας δρ. Βασ. Σιατερλή και με παραπομπή στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Ευγενίδειου, για Ψυχιατρική εκτίμηση πριν την έναρξη των συνεδριών. Σχετική προσωπική επιστολή θα λάβουν σύντομα όλοι οι ενδιαφερόμενοι ασφαλισμένοι μας.

Στόχος των παρεχόμενων υπηρεσιών του Τμήματος Ψυχικής Υγείας ΕΔΟΕΑΠ είναι η προαγωγή της ψυχικής υγείας και της ποιότητας ζωής των ασφαλισμένων με από τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών ψυχολογικής στήριξης, την κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση, πρόληψη, ψυχοκοινωνική μέριμνα, συμβουλευτική παρέμβαση και ευαισθητοποίηση στον τομέα της ψυχικής υγείας, έτσι, ώστε, να εξασφαλίζεται η καλύτερη ποιότητα ζωής και η ψυχική υγεία των μελών μας ιδιαίτερα στις σημερινές τραγικές συνθήκες ζωής και εργασίας.

Το Τμήμα Ψυχικής Υγείας ΕΔΟΕΑΠ έχει τη δυνατότητα να δρα υποστηρικτικά– θεραπευτικά σε θέματα όπως: Κατάθλιψη, Άγχος, Φοβίες, Προβλήματα σχέσεων, εργασίας, Διατροφικές Διαταραχές (Ψυχογενής Ανορεξία, Ψυχογενής Βουλιμία), θέματα απώλειας/πένθους, Συμβουλευτική γονέων, θέματα Εφηβείας, κ.α. σε εφήβους άνω των 16 ετών και ενήλικες.

Πηγή: ygeianews.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *