Ψεκάζουν στην Ξάνθη για τον ιό του Δυτικού Νείλου

 
Στις 31 Αυγούστου δόθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας η σχετική άδεια στην Περιφέρεια, για τη χρήση δραστικών φαρμάκων στους ψεκασμούς κατά των κουνουπιών (μη οικολογικών) για την ενίνσχυση της καταπολέμησης του Ιού του Δυτικού Νείλου.


Όπως επεσήμανε, σύμφωνα με το xanthipress.gr ερωτηθείς σχετικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, μόλις δόθηκε η σχετική άδεια ξεκίνησαν οι ψεκασμοί σε περιοχές όπου εντοπίστηκαν κρούσματα του ιού. Έτσι πιο αναλυτικά την 1/9 έγιναν ψεκασμοί στους οικισμούς Κυψέλης και Αγίου Αθανασίου, στις 3/9 σε Μάγγανα και Εράσμιο, στις 4/9 σε Γενισέα-Βαφέικα και συνεχίζονται.

Eπίγειοι ψεκασμοί και ενημέρωση

Είναι επίγειοι ψεκασμοί και γίνονται σε σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ που οργανώνει την επιχείρηση και ενημερώνει τους κατοίκους των περιοχών ια να μένουν στο σπίτι το κρίσιμο δίωρο των ψεκασμών, να μην έχουν απλωμένα ρούχα, τα ζώα να βρίσκονται στα ποιμνιοστάσια, οι μελισσοκόμοι να έχουν κλειστά τα μελίσσια την ώρα της επέμβασης.

Επισημαίνεται ότι τα φάρμακα είναι ιδιαίτερα ισχυρά, σε σχέση με τα οικολογικά σκευάσματα, με αποτέλεσμα να γίνεται δραστική εξόντωση όλων των κουνουπιών. Κατά τα άλλα οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η εξέλιξη της νόσου και η συχνότητα των κροουσμάτων στην περιοχή κρίνονται φυσιολογικά και αναμενόμενα, ενώ στη διάρκεια του Σεπτέμβρη, το πρόβλημα με τη νόσο, σταδιακά θα πάψει να εκδηλώνεται.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *