Πρωτοποριακή ρομποτική ενδοσκοπική τεχνική αποκατάστασης κηλών

Το αναγνωρισμένο κέντρο αριστείας στη χειρουργική αντιμετώπιση των κηλών του κοιλιακού τοιχώματος, Metropolitan General, πρωτοπορεί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, εφαρμόζοντας τις πιο εξειδικευμένες χειρουργικές τεχνικές για τη διόρθωση σύνθετων μετεγχειρητικών κηλών.

Συγκεκριμένα, το θεραπευτήριο είναι ένα από τα ελάχιστα κέντρα στη νότια Ευρώπη στην οποία διενεργείται η ρομποτική ενδοσκοπική οπισθομυϊκή αποκατάσταση σε συνδυασμό με την διενέργεια οπίσθιου μυϊκού διαχωρισμού (eTEP-RS-TAR).

Η εξειδικευμένη χειρουργική αποκατάσταση διενεργείται από τον δρ Χαράλαμπο Σπυρόπουλο, Εξειδικευμένο Χειρουργό κηλών κοιλιακού τοιχώματος, Διευθυντή της Γ’ Χειρουργικής Κλινικής και διευθυντή του κέντρου αριστείας χειρουργικής κηλών του Metropolitan General.

H πιο πρόσφατη και ενδιαφέρουσα εφαρμογή της ρομποτικής ενδοσκοπικής τεχνικής ήταν στις 21/04/2023 σε έναν ασθενή που είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε 5 αποτυχημένες επεμβάσεις για υποτροπιάζουσα κοιλιοκήλη (4 ανοικτές και 1 λαπαροσκοπική μέθοδο), σε διάφορα νοσοκομεία της Ελλάδας. Με την χρήση του πλέον εξελιγμένου Ρομποτικού συστήματος, του DaVinci Xi που διαθέτει το Metropolitan General και μέσω μόνο τεσσάρων οπών των 8 χιλιοστών, ολοκληρώθηκε η σύνθετη χειρουργική ανακατασκευή όλου του κοιλιακού τοιχώματος του ασθενούς. Η νοσηλεία ήταν μόλις 24 ώρες και ο ασθενής πήρε εξιτήριο για το σπίτι του την επόμενη ημέρα της επέμβασης, σε άριστη κατάσταση.

Η εφαρμογή της ρομποτικής ενδοσκοπικής τεχνικής αποκατάστασης από τη Γ’ Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου Metropolitan General, δημιουργεί νέες προοπτικές στην αντιμετώπιση ασθενών με σύνθετες κήλες του κοιλιακού τοιχώματος. Η επέμβαση διενεργείται στο εσωτερικό των μυϊκών διαμερισμάτων του κοιλιακού τοιχώματος, χωρίς χειρουργικούς χειρισμούς στο εσωτερικό της κοιλιάς. Ως εκ τούτου, επιτρέπει την αποφυγή των συμφύσεων που μπορεί να υπάρχουν από παλαιότερες επεμβάσεις και επιτυγχάνει την ολική ανακατασκευή του κοιλιακού τοιχώματος και την τοποθέτηση του πλέγματος σε ιδανικό σημείο (ανάμεσα στους κοιλιακούς μύες χωρίς επαφή με τα ενδοκοιλιακά σπλάχνα) για την ελαχιστοποίηση επιπλοκών και κινδύνου υποτροπής.

Διαβάστε ακόμη...