Πρότυπο κέντρο πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο Περιστέρι

5DBF06870F5EB05AF6C22DF375BA7AEE.jpg

  Ακολουθώντας την πολιτική επαναπροσανατολισμού του συστήματος υγείας στην πρωτοβάθμια φροντίδα, σύμφωνα και με τη διακήρυξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης προχωρά δυναμικά στην υλοποίηση του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» «η υποδειγματική λειτουργία του Πρότυπου Κέντρου Υγείας Περιστερίου, πιλότο της προσπάθειας που συντελείται σήμερα στην ΠΦΥ, αποτελεί το πρώτο δείγμα εφαρμογής αυτής της στρατηγικής, καθώς τα προγράμματα που εφαρμόστηκαν μείωσαν την προσέλευση σε γενικά νοσοκομεία, μειώθηκε ο χρόνος αναμονής των ασθενών, αλλά και προσφέρθηκαν ποιοτικές υπηρεσίες στους ασθενείς.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) προέβη στη στελέχωση του Κέντρου Υγείας με επιστημονικό προσωπικό, έχοντας σαν στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε όλους τους πολίτες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στη διακήρυξη του 2008 σημειώνει ότι ο επαναπροσανατολισμός του συστήματος υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στη Δημόσια Υγεία είναι «περισσότερο επιτακτικός τώρα από ποτέ».

Είναι αξιοσημείωτο πως το Κέντρο Υγείας Περιστερίου ανταποκρίθηκε με αποτελεσματικότητα στη μεγάλη αυτή πρόκληση και σταδιακά αναπτυσσόμενο και αναβαθμισμένο από τον Οκτώβριο του 2013 κατάφερε να εξυπηρετεί όχι μόνο το Δήμο Περιστερίου και τους όμορους δήμους, αλλά και πολίτες άλλων περιοχών.

-Στο διάστημα 0κτωβρίου 2013-Φεβρουαρίου 2014 εξυπηρέτησε περισσότερους από 10.000 ασθενείς μειώνοντας την προσέλευση αυτών σε γενικά νοσοκομεία και αποφορτίζοντάς τα.

-Μείωσε το χρόνο αναμονής των ασθενών προσφέροντάς τους ποιοτικές υπηρεσίες.

-Πραγματοποίησε πάνω από 700 εμβολιασμούς σε παιδιά. Επιπρόσθετα, πραγματοποιούσε αντίστοιχους εμβολιασμούς έχοντας επάρκεια αντιγριπικών εμβολίων».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *