Πρωτοποριακή θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας με κρουστικά κύματα

 
Η στυτική δυσλειτουργία είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα που απασχολεί το σημερινό άντρα. Μάλιστα, μελέτες σήμερα έχουν δείξει ότι στις ηλικίες μεταξύ 40-70 ετών, περίπου 1 στους 2 πάσχει από ελαφριάς έως βαριάς μορφής στυτική δυσλειτουργία.


http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/04/fetcher_108.jpeg

Γράφει ο Θάνος Ασκητής

Τα αίτια της στυτικής δυσλειτουργίας μπορεί να είναι είτε οργανικά, είτε ψυχολογικά. Από τα οργανικά συχνότερα και πιο σημαντικά είναι τα προβλήματα αγγείωσης του πέους. Θα πρέπει να πούμε ότι το πέος είναι ένα όργανο που για να αποκτήσει σκληρή στύση θα πρέπει να γεμίσει με αίμα και αυτό το αίμα να διατηρηθεί μέσα στα σηραγγώδης σώματα του πέους για όσο διάστημα διαρκεί η σεξουαλική επαφή.

Μέχρι τώρα για την αντιμετώπιση της αγγειακής στυτικής δυσλειτουργίας είχαμε είτε τα φάρμακα που λαμβάνονται από το στόμα (σιλδεναφίλη, ταδαλαφίλη, βαρδεναφίλη), τα οποία αυξάνουν παροδικά την αιμάτωση του πέους, εφόσον προηγηθεί σεξουαλικό ερέθισμα, είτε τη χρήση ενδοπεϊκών ενέσεων οι οποίες γίνονται 15 λεπτά πριν τη σεξουαλική επαφή, και η δράση τους διαρκεί μία ώρα. Επίσης σε σοβαρές περιπτώσεις υπάρχουν και χειρουργικές θεραπείες. Το πρόβλημα με τα φάρμακα ή τις ενέσεις είναι ότι η θεραπεία είναι συμπτωματική και όχι μόνιμη, δηλαδή παίρνω ένα χάπι ή κάνω μία ένεση για να έχω σεξουαλική επαφή.

Στην εποχή μας όμως, υπάρχει μία καινοτόμος θεραπεία η οποία γίνεται με το μηχάνημα ED1000, το οποίο βασίζεται στην παραγωγή κρουστικών κυμάτων. Όπως είχαν παρατηρήσει και αρχικά οι καρδιολόγοι, τα κρουστικά κύματα μπορούν να δημιουργήσουν ένα νέο αγγειακό δίκτυο στην καρδιά. Ξεκινώντας από εκεί προχωρήσαμε στην εφαρμογή κρουστικών κυμάτων στο πέος, με αποτέλεσμα να παρατηρήσουμε ότι είναι δυνατόν να δημιουργήσουμε νέα αγγεία και στο όργανο αυτό.

Το πλεονέκτημα αυτής της θεραπείας είναι ότι έχει μόνιμο θεραπευτικό χαρακτήρα, είναι τελείως ανώδυνη, μη επεμβατική και χωρίς καμία παρενέργεια. Πραγματοποιείται σε 12 συνεδρίες οι οποίες γίνονται 2 φορές την εβδομάδα. Μετά το τέλος της θεραπείας σε ποσοστό 80% οι ασθενείς μπορούν να έχουν φυσιολογικές σεξουαλικές επαφές χωρίς να χρειάζονται ούτε φάρμακα, ούτε ενέσεις.

Dr. Θάνος Ε. Ασκητής
Νευρολόγος – Ψυχίατρος
Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών
Πρόεδρος Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

&

Κωνσταντίνος Ρόκκας
Ανδρολόγος – Ουρολόγος
Διευθυντής Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/04/fetcher_1113.jpeg

Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας τηλ. 210 7797979 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-14.00 και 16.00-20.00)

Η Ελληνική Εταιρεία Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Η Ανθρώπινη Σεξουαλικότητα και οι Δυσλειτουργίες της».

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας και έχει διάρκεια 6 μήνες (Ιανουάριος-Ιούνιος 2012).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site μας www.askitis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *