Πρωτοβουλία για την κλινική ανάπτυξη φαρμάκων

C691B236ED1E576E2630D7AECDC8178C.jpg

  Η TEVA Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE:TEVA) ανακοίνωσε μια σημαντική συνεργασία με το National Institute for Health Research (NIHR) και το Office for Clinical Research Infrastructure (NOCRI) του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η συνεργασία έρχεται ως συνέχεια της δημιουργίας ενός νέου μοντέλου ερευνητικής υποδομής, από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (National Health Service – NHS).

Η συνεργασία ανακοινώθηκε παρουσία του πρωθυπουργού David Cameron, του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Binyamin Netanyahu, του προέδρου και CEO της TEVA, Erez Vigodman, καθώς και του Michael Hayden, προέδρου του Global R&D και Chief Scientific Officer της TEVA, στην ειδική εκδήλωση UK – Israel Tech Hub της Βρετανικής Πρεσβείας στο Ισραήλ, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της TEVA στην Ιερουσαλήμ.

Συνεργασία για την κλινική ανάπτυξη φαρμάκων

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μεγάλη παράδοση στην κλινική έρευνα υψηλών προδιαγραφών. Παρ’ όλα αυτά, η αναγνώριση της ανάγκης για συνεχή καινοτομία και βελτίωση οδήγησε το ινστιτούτο NOCRI στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου για την κλινική ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η TEVA έχει ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο προϊόντων υπό ανάπτυξη σε κλινικό στάδιο. Για τους σκοπούς της νέας συνεργασίας, θα δοθούν περίπου 20 εκ. δολάρια για τη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η συμφωνία αυτή θα επιτρέψει στην TEVA να επωφεληθεί από τις νέες ερευνητικές υποδομές και την τεχνογνωσία στον σχεδιασμό κλινικών μελετών του NIHR.

Συνεργασία για την έρευνα κατά της άνοιας

Το συνολικό κόστος για την αντιμετώπιση της άνοιας σε παγκόσμιο επίπεδο υπερβαίνει στην παρούσα χρονική στιγμή τα 604 δισ. δολάρια ανά έτος, ποσό το οποίο αντιστοιχεί με το συνολικό ΑΕΠ της Ελβετίας. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (World Health Organization – WHO), ο αριθμός των ανθρώπων με άνοια θα αγγίζει τα 115 εκ., σε λιγότερο από 40 χρόνια.

Στην πρόσφατη συνάντηση κορυφής G8 Dementia Summit στο Λονδίνο, στην οποία παρευρέθησαν οι David Cameron και Dr. Hayden, τέθηκε ως στόχος η αντιμετώπιση της άνοιας, ενώ η TEVA δεσμεύτηκε για ένα τριετές πρόγραμμα έρευνας για την άνοια, παρέχοντας ταυτόχρονα 1 εκ. δολάρια για τα αρχικά στάδια των ερευνών σε ακαδημαϊκά και ιατρικά κέντρα, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το έργο θα επικεντρωθεί στην κατανόηση των στόχων, των μηχανισμών και των νέων προσεγγίσεων για την αντιμετώπιση των διαφορετικών αιτίων και τύπων της άνοιας. Ως μέρος της συμφωνίας, το NOCRI θα διευκολύνει την πρόσβαση της TEVA στα κέντρα και στις μονάδες Βιοϊατρικής Έρευνας του NIHR. Η TEVA διατηρεί το δικαίωμα να διαπραγματευτεί άδειες για τυχόν ερευνητικά μόρια που θα προκύψουν από την έρευνα.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που θα συνεργαστούμε με το NIHR για την κλινική ανάπτυξη και την έρευνα γύρω από την άνοια. Το συγκεκριμένο έργο θα αποτελέσει καταλυτικό στοιχείο για καινοτομία σε ένα καταξιωμένο σύστημα υγείας», δήλωσε σχετικά ο Dr. Michael Hayden. «Η συνεργασία μεταξύ της TEVA, του Ισραήλ και του Ηνωμένου Βασιλείου είναι μακρά και αποδοτική και είμαι περήφανος που μπορούμε να δώσουμε ένα ακόμη παράδειγμα, δουλεύοντας από κοινού για την καινοτομία και την υγεία».

Ο πρωθυπουργός, κ. David Cameron, δήλωσε: «Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τομέας συνεργασίας μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ισραήλ. Teva σημαίνει “φύση” και η επιχειρηματικότητα είναι στη φύση των Ισραηλινών και των Βρετανών. Η επιτυχία στην τεχνολογία, την καινοτομία και τη φαρμακευτική βιομηχανία αποτελεί βασικό στόχο για τις δύο χώρες, ώστε να είναι ανταγωνιστικές σε παγκόσμιο επίπεδο».

ad.jpg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *