Πρώτο κρούσμα ελονοσίας στην Αιτωλοακαρνανία

 
Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Αιτωλοακαρνανίας, μετά την εκδήλωση του πρώτου κρούσματος ελονοσίας τον νομό και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αιτωλικού.


Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, πρόκειται για 25χρονο Πακιστανό, ο οποίος ασθένησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου, ενώ αφού επιβεβαιώθηκε η ελονοσία, ενημερώθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, που καλούνται να αναλάβουν δράση.

Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα που εμφανίζεται στην Αιτωλοακαρνανία μετά από πολλά χρόνια και σε μια περιοχή στην οποία είχαν εστιάσει οι υγειονομικές αρχές, αφού είναι υψηλού κινδύνου, όπως και όλη η περιοχή του δήμου Μεσολογγίου.

Ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες, ώστε να ελεγχθεί το περιβάλλον στο οποίο ζούσε ο ασθενής, που σημειωτέον δεν κινδυνεύει, οι άνθρωποι που πιθανόν να ήρθαν σε επαφή μαζί του, ενώ θα τοποθετηθούν παγίδες για κουνούπια, θα δοθούν οδηγίες σε κατοίκους για την λήψη μέτρων ατομικής προστασίας και θα υπάρξει συνεννόηση και με τον δήμο Μεσολογγίου, ώστε να γίνουν ψεκασμοί.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *