«Προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ η χρηματοδότηση της Υγείας»

 
Τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και υλικών στα νοσοκομεία και τις μετακινήσεις υπαλλήλων στο χώρο της Υγείας στηλιτεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη σημερινή 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΟΕΝΓΕ μαζί με την ΠΟΕΔΗΝ.


«Η κατάσταση στο χώρο της υγείας επιδεινώνεται συνεχώς. Η υποχρηματοδότηση έχει οδηγήσει σε μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και υλικών. Νοσοκομεία κλείνουν ή συγχωνεύονται, το υγειονομικό και ιατρικό προσωπικό δεν πληρώνεται τις δεδουλευμένες εφημερίες και υπερωρίες ενώ παράλληλα απειλείται με απολύσεις ή σαρωτικές μετακινήσεις και οι πολίτες αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε επαρκή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση και η ανεκδιήγητη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, συνεχίζοντας την ίδια εγκληματική πολιτική, σχεδιάζει την παραπέρα μείωση των δαπανών για τη δημόσια υγεία με ολέθριες συνέπειας για το λαό. Νησιά και μεγάλες περιοχές της χώρας μένουν χωρίς παροχές υγείας με ανυπολόγιστες συνέπειες για του κατοίκους τους.

Απέναντι σε αυτή την αντικοινωνική επίθεση της κυβέρνησης σε βασικά δικαιώματα των πολιτών απαιτείται η συσπείρωση και η αγωνιστική κινητοποίηση όλης της κοινωνίας.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ η επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ενός ολοκληρωμένου δημόσιου δωρεάν συστήματος υγείας με έμφαση στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα – απέναντι στον χρεοκοπημένο ΕΟΠΥΥ – στο οποίο θα έχει πρόσβαση κάθε άνθρωπος που το έχει ανάγκη, αποτελεί προτεραιότητα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.