Προτάσεις για τον ΕΟΠΥΥ από τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης

00916FF68A2E14ECDDC9FDD7BC6EE5A1.jpg

  Ένα πόρισμα χωρίς οσμές σκανδάλων στον ΕΟΠΥΥ, φαίνεται ότι παρέδωσε σήμερα στον υπουργό Υγείας, ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λ. Ρακιντζής, όπως τουλάχιστον εκτίμησε ο ίδιος μετά τη συνάντησή του με τον Ά. Γεωργιάδη. Ο κ. Ρακιντζής, έπειτα από επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων, είπε ότι στο πόρισμα δεν γίνονται αναφορές σε συγκεκριμένα περιστατικά και σκάνδαλα. «Τις διαδικασίες ελέγξαμε και προτείναμε λύσεις για την πλήρη αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ», περιορίστηκε να πει.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο το κόστος για νοσηλείες στο εξωτερικό έφτασε τα 76 εκατ. ευρώ, ενώ κάποιες από αυτές θα μπορούσαν να είχαν γίνει και στην Ελλάδα. Επίσης, επισήμανε ότι για το ίδιο χρονικό διάστημα δαπανήθηκαν 113 εκατ. ευρώ για αναπηρικά αμαξίδια, τομέας που χρειάζεται επιπλέον διερεύνηση και εξορθολογισμό.

Ο υπουργός Υγείας, εξάλλου, τόνισε ότι το πόρισμα θα συμβάλει στον εξορθολογισμό των δαπανών στον ΕΟΠΥΥ, ενώ εξήγγειλε ότι θα επεκταθεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στα αμαξίδια. Σε ερώτηση για τη χθεσινή του δήλωση ότι «το ιδιωτικό σύστημα υγείας είναι συμφερότερο από το δημόσιο», ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι αναφερόταν μόνο σε ορισμένες εξετάσεις που είναι συμφερότερο να γίνονται στον ιδιωτικό τομέα και υπεραμύνθηκε της ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Ο υπουργός Υγείας απάντησε και σε ερώτηση για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία, λέγοντας πως είναι στις προθέσεις του να καταθέσει τροπολογία για τη λειτουργία τους χωρίς όμως να προσδιορίσει πότε θα γίνει. Πάντως στις σκέψεις τού υπουργού είναι να λειτουργήσουν όπως λειτουργούν και στα ιδιωτικά κέντρα, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι ασθενείς θα πληρώνουν το όποιο κόστος των επεμβάσεων στα απογευματινά χειρουργεία των δημόσιων νοσοκομείων.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *