Προστατεύστε το δέρμα σας από τον ήλιο με ω-3 λιπαρά οξέα

06D79C7FE8E588C1D606ED2890DD12E6.jpg

  Μια κλινική μελέτη σε ανθρώπους, που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και συμπεριέλαβε 80 συμμετέχοντες, εξέτασε πως η κατανάλωση ω-3 λιπαρών οξέων μπορεί να προφυλάσσει από την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο American Journal of Clinical Nutrition και έδειξαν ότι η τακτική κατανάλωση ω-3 λιπαρών οξέων μπορεί να αυξάνει την ανοσία και την άμυνα του δέρματος στην ηλιακή ακτινοβολία. Μάλιστα, φάνηκε ότι μειώνει άμεσα την επαγόμενη από τον ήλιο καταστολή της άμυνας, η οποία επιδρά στην ικανότητα του οργανισμού να μάχεται τον καρκίνο του δέρματος.

Η μελέτη διεξήχθη σε συνθήκες εργαστηρίου με τους συμμετέχοντες να λαμβάνουν περίπου 4 g συμπληρώματος ω-3 λιπαρών οξέων και να εκτίθενται στο ηλιακό φως για διαφορετικά χρονικά διαστήματα όπως 8,15 και 30 λεπτά. Τα άτομα που λάμβαναν συμπληρωματική χορήγηση ω-3 λιπαρών οξέων σε σχέση με εκείνους που δεν λάμβαναν υφίσταντο 50% λιγότερη ανοσοκαταστολή επαγόμενη από την ηλιακή ακτινοβολία. Μικρή ή μηδαμινή ήταν η επίδραση της κατανάλωσης ω-3 λιπαρών οξέων κατά την έκθεση για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, όπως για 30 λεπτά.

Πρόσθετα δεδομένα απαιτούνται για την επιβεβαίωση των παρόντων ευρημάτων. Έως τότε ας επωφεληθούμε από τα μοναδικά οφέλη της κατανάλωσης ψαριών και πιθανά να προστατεύουμε και το δέρμα μας από τις επιβλαβείς επιδράσεις του ηλίου.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *