Προσπάθειες για να ξεκινήσουν ξανά οι χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο Σάμου

F1B660E8D1F14E3083379A99C8FBA4B2.jpg

  Στην παράταση της παραμονής του επικουρικού φαρμακοποιού στο Νοσοκομείο Σάμου φαίνεται να επικεντρώνεται η διοίκηση του νοσοκομείου Σάμου για την επίλυση του πάγιου αιτήματος καρκινοπαθών για την πραγματοποίηση των χημειοθεραπειών στο νησί.

Τρεις μήνες μετά την πρώτη παράσταση διαμαρτυρίας καρκινοπαθών και κατοίκων του νησιού, μέλη της κίνησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την Κοινωνία Ενεργών Πολιτών Σάμου, ζήτησαν να μάθουν τι ενέργειες έχει κάνει το νοσοκομείο προκειμένου να υλοποιηθεί το αίτημά τους ώστε και οι χημειοθεραπείες να γίνονται στο νοσοκομείο αλλά και από την άλλη να διασφαλίζεται η ασφάλεια για γιατρούς , νοσηλευτικό προσωπικό και κυρίως για τους καρκινοπαθείς.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Ραγκούσης και αφού είχε προηγηθεί συνάντηση με το επιστημονικό προσωπικό ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου ότι υπάρχει η θέληση από τους γιατρούς της παθολογικής κλινικής να ξεκινήσουν ξανά οι χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο αρκεί να υπάρχει φαρμακοποιός να κάνει την ανασύσταση των φαρμάκων πάντα βέβαια με την σύμφωνη γνώμη του θεράποντος ιατρού. Ο κ. Ραγκούσης διαβεβαίωσε ότι κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες ώστε η επικουρική φαρμακοποιός να παραμείνει πέραν του εξαμήνου στο νοσοκομείο και να μεταβεί στην Αθήνα ώστε να λάβει την ειδική εκπαίδευση που χρειάζεται κάτι που θα συμβεί και με τους νοσηλευτές που θα θελήσουν να συμμετάσχουν στην διαδικασία. Εξάλλου παραμένει το αίτημα για την πρόσληψη επικουρικού ογκολόγου.

Τόσο ο διοικητής όσο και ο διευθυντής της παθολογικής κλινικής Κώστας Τσιρίγος αλλά και ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του νοσοκομείου Νίκος Κακλαμάνης εγγυήθηκαν ότι όταν θα ξεκινήσουν ξανά οι χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο αυτό θα γίνει με πλήρη ασφάλεια.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.