Προσοχή στο γάλα με χαμηλά λιπαρά

C21342BA612DAF154A6362BBA2FF4246.jpg

  Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Disease in Childhood, επιστήμονες βρήκαν ότι το άπαχο και ημιάπαχο γάλα δεν βοηθάει όσο νομίζαμε στην απώλεια βάρους στα παιδιά.

Ανάμεσα στα παιδιά της μελέτης, ήταν εντυπωσιακό το γεγονός ότι παιδιά με φυσιολογικό σωματικό βάρος δεν έπιναν γάλα χαμηλών λιπαρών.

Εκείνα μάλιστα που έπιναν είχαν 57% αυξημένη πιθανότητα να γίνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα μέχρι τα τέσσερά τους χρόνια.

Το γεγονός αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζουμε, ότι δηλαδή η κατανάλωση άπαχου ή άπαχου γάλακτος στα παιδιά, λόγω των λιγότερων θερμίδων τους, σχετίζεται με χαμηλότερο σωματικό βάρος.

Οι εξηγήσεις που δίνουν οι ερευνητές ποικίλουν.

Ενδέχεται γονείς που έχουν παχύσαρκα παιδιά να δίνουν στα πιο μικρά άπαχο γάλα για να γλιτώσουν θερμίδες, αλλά η συνολική θερμιδική τους πρόσληψη να είναι υψηλή.

Μπορεί ακόμη η ποσότητα του άπαχου ή ημιάπαχου γάλακτος που έπιναν να είναι μεγαλύτερη, επειδή τέτοιου είδους γάλατα δεν χορταίνουν το ίδιο σε σχέση με το πλήρες.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια οι ερευνητές επισημαίνουν ότι δεν μπορεί από μία μελέτη να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι τα γάλατα χαμηλών λιπαρών παχαίνουν, αλλά αρχίζει να κλονίζεται η άποψη ότι συμβάλουν στον έλεγχο του σωματικού βάρους στα παιδιά.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.