Προσοχή στα καλλυντικά αγνώστου προελεύσεως

F32E2596B8BDC2AD6ABA79D96AFC3A54.jpg

  Ακαθαρσίες ποντικιών, ανθρώπινα ούρα, αρσενικό. Όπου κι αν τα συναντήσει κανείς, αναμφίβολα δεν είναι ευχάριστο, πόσω μάλλον όμως όταν πρόκειται για ψεύτικα καλλυντικά προϊόντα, τα οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, πωλούνται στη Βρετανία.

Η καμπάνια της αστυνομίας του Λονδίνου με τίτλο «Wake Up – don’t fake up!» έχει στόχο να αναδείξει τους κινδύνους της χρήσης απομιμήσεων καλλυντικών, τα οποία πωλούνται ευρέως στο Ηνωμένο Βασίλειο και να αφυπνίσει τους καταναλωτές για την αγορά προϊόντων- απομιμήσεων, μια βιομηχανία αξίας 90 εκατομμυρίων στερλινών ετησίως!

Σύμφωνα με την αστυνομία η διογκούμενη διαδικτυακή αγορά δυσκολεύει την αναγνώριση των ψεύτικων προϊόντων καθώς είναι δύσκολο κανείς να ελέγξει την αυθεντικότητά τους πριν τα αγοράσουν.

Συχνά, σημειώνει το Skynews, χρησιμοποιούνται φωτογραφίες αρχείου για να εξαπατήσουν τους καταναλωτές.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις, προειδοποιεί η αστυνομία, έχουν δείξει πως τα αρώματα-απομιμήσεις συχνά περιέχουν δηλητηριώδεις ουσίες όπως υδροκυάνιο αλλά και ούρα! Συχνά τα μη αυθεντικά προϊόντα μακιγιάζ παράγονται σε μη πιστοποιημένες συνθήκες υγιεινής και ανθυγιεινά εργοστάσια και υπάρχουν περιπτώσεις που εντοπίστηκαν σε αυτά ακόμα και ακαθαρσίες ποντικιών και δηλητήρια!

Τους τελευταίους 18 μήνες το αρμόδιο τμήμα της βρετανικής αστυνομίας «κατέβασε» τουλάχιστον 5.500 ιστοσελίδες που πουλούσαν απομιμήσεις προϊόντων πολυτελείας και κατέσχεσαν είδη αξίας 3,5 εκατομμυρίων λιρών.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *