Προσβλήθηκε από Έμπολα Βρετανός στρατιωτικός

823BBA8CEF7B2D39B7E4EBF3A4DC7DF2.jpg

  Ένας νοσηλευτής του ιατρικού σώματος του βρετανικού στρατού ο οποίος είχε αναπτυχθεί και εργαζόταν στη Σιέρα Λεόνε μολύνθηκε από τον ιό Έμπολα ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας προσθέτοντας παράλληλα ότι θα αποφασιστεί σύντομα εάν θα διακομιστεί στο βρετανικό έδαφος για θεραπεία.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα σχετικά με το πώς εκτέθηκε ο εργαζόμενος αυτός στον ιό καθώς και για τον εντοπισμό προσώπων που είχαν πρόσφατα επαφή μαζί του», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, μια διεύθυνση του υπουργείου Υγείας της Βρετανίας.

«Η ιατρική απόφαση σχετικά με το αν το πρόσωπο αυτό θα διακομιστεί στη Βρετανία για θεραπεία θα ληφθεί εν ευθέτω χρόνω», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Δύο Βρετανοί, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τον ιό υποβλήθηκαν σε θεραπεία στο νοσοκομείο Royal Free του Λονδίνου –στο οποίο υπάρχουν ειδικευμένο προσωπικό και εγκαταστάσεις για την αντιμετώπιση κρουσμάτων του Έμπολα– και ανέρρωσαν πλήρως.

Ο Έμπολα έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 10.000 ανθρώπους στις τρεις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία του ιού, την Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία, επί συνόλου 24.200 κρουσμάτων.

Ωστόσο ο ρυθμός εξάπλωσης της ασθένειας έχει μειωθεί αισθητά τους τελευταίους μήνες. Ο τελευταίος άνθρωπος που είχε μολυνθεί από Έμπολα στη Λιβερία πήρε εξιτήριο τον περασμένο μήνα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *