Πρόσβαση στην πλέον σύγχρονη διαγνωστική τεχνολογία από ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και GE Healthcare

vioiatriki.jpg

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και η GE Healthcare, ανακοινώνουν την εγκατάσταση της τελευταίας γενιάς ποζιτρονικής υπολογιστικής τομογραφίας PET/CT Discovery IQ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και του πρώτου αθόρυβου μαγνητικού τομογράφου MR Optima 450W with GEM Suite της GE Healthcare, 1.5 Tesla στην Βιοιατρική Αμπελοκήπων.

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ εργάζεται για να προστατεύσει το σημαντικότερο αγαθό, την Υγεία και συνεχίζει να επενδύει σε μακροχρόνιες στρατηγικές συνεργασίες, οι οποίες ανταποκρίνονται στις ανάγκες του ασθενή και εγγυώνται την έγκαιρη πρόληψη και τη βελτίωση της ποιότητας της φροντίδας του. Κύρια αποστολή του Ομίλου είναι η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, και η συνεχής προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωση και αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών στο χώρο της Υγείας.

Σε Συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ Αμπελοκήπων για την ανακοίνωση της εγκατάστασης των νέων μηχανημάτων, ο Πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, κ. Ευάγγελος Σπανός, Μ.D., M.Sc., Ph. D., ανακοίνωσε επίσης την έναρξη λειτουργίας πέντε νέων διαγνωστικών μονάδων του Ομίλου στο Μενίδι, τη Νέα Σμύρνη, τον Άγιο Στέφανο, την Πεύκη και τα Μελίσσια στο πλαίσιο της ανάπτυξης και επέκτασης των δραστηριοτήτων της. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Προτεραιότητα των νέων διαγνωστικών μονάδων είναι να παρέχουν υπηρεσίες βασισμένες στην τεκμηριωμένη άσκηση της ιατρικής και να ικανοποιούν  τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε εξεταζόμενου εξατομικευμένα, ανταποκρινόμενες στις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη του».

Παράλληλα, ο Jean-Michel Malbrancq, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GE Healthcare Ευρώπης εξηγεί: «Η συνεργασία μας με τη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ διαρκεί πάνω από 15 χρόνια. Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ αποτελεί έναν ιδιαίτερα σημαντικό συνεργάτη στη βελτίωση της ποιότητας και της πρόσβασης στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Είναι τιμή μας που επέλεξε αυτές τις σύγχρονες τεχνολογίες, οι οποίες θα βοηθήσουν τους γιατρούς να φέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους ασθενείς τους».

Σχετικά με τα μηχανήματα

Η Ποζιτρονική Υπολογιστική Τομογραφία (PET/CT) μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη απεικόνιση διαφόρων τύπων κακοήθειας και να συνεισφέρει στη βελτίωση της διάγνωσης, σταδιοποίησης, παρακολούθησης του θεραπευτικού αποτελέσματος, την έγκαιρη απεικόνιση υποτροπής της νόσου, στον καλύτερο σχεδιασμό της ακτινοθεραπείας και γενικότερα να οδηγήσει στη λήψη ορθότερων θεραπευτικών αποφάσεων. Η PET/CT συνδυάζει την ανατομική απεικόνιση (CT) με τη λειτουργική-μεταβολική απεικόνιση (ΡΕΤ), που επιτρέπει την οπτικοποίηση της δραστηριότητας  του κυτταρικού μεταβολισμού μέσω της χρήσης ειδικών ανιχνευτών. Με τον τρόπο αυτό γίνεται πραγματικότητα τόσο η διάγνωση σύνθετων περιπτώσεων, καθώς και η παρακολούθηση της εξέλιξης της νόσου.

Αντίστοιχα,  ο μαγνητικός τομογράφος MR Optima 450W with GEM Suite της GE Healthcare, 1.5 Tesla είναι ένα δυνατό σύστημα, ικανό να ανταπεξέλθει σε όλες τις απαιτήσεις της σύγχρονης απεικόνισης της μαγνητικής τομογραφίας. Είναι ένας ευρύς, φωτεινός μαγνητικός τομογράφος, με ανοιχτό σχεδιασμό, χαρακτηριστικά που μπορούν να βοηθήσουν τον υπέρβαρο ασθενή ή τον εξεταζόμενο που αισθάνεται κλειστοφοβία. Ισχυρό του σημείο, που το κάνει να ξεχωρίζει από όλα τα ήδη εγκατεστημένα μηχανήματα στην πόλη μας είναι η δυνατότητα λήψης εικόνων και εκτέλεσης εξετάσεων, χρησιμοποιώντας ακολουθίες silent, μηδενίζοντας ουσιαστικά τον θόρυβο που ακούει ο εξεταζόμενος κατά την ώρα της λήψης των εικόνων. Η εξέταση γίνεται πλέον ευχάριστη για τον ενήλικα εξεταζόμενο, ενώ τίποτα δεν εμποδίζει τους μικρούς μας ασθενείς να κοιμηθούν κατά την ώρα της εξέτασης.

Σχετικά με την ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

Ο Όμιλος Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ δραστηριοποιείται στον κλάδο των ιατρικών υπηρεσιών υγείας. Ιδρύθηκε το 1981 και σήμερα αποτελεί τον κορυφαίο ιδιωτικό φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ελλάδα με 29 αυτόνομα διαγνωστικά κέντρα συνολικής έκτασης άνω των 30.000 τμ. που δέχονται περισσότερες από 2.500.000 επισκέψεις το χρόνο. Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ διαθέτει επίσης τρεις κλινικές, την Βιοκλινική Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, οι οποίες αποτελούν πρότυπα σύγχρονων νοσοκομειακών μονάδων υψηλής ποιότητας και τρεις οδοντιατρικές μονάδες (Αθήνας, Αλίμου, Κηφισιάς). Ο Όμιλος συνεργάζεται με περισσότερες από 400 ιδιωτικές εταιρείες, τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες και όλα τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία.

Σχετικά με την GE Healthcare

Η GE Healthcare παρέχει πρωτοπόρες ιατρικές τεχνολογίες και υπηρεσίες που διαμορφώνουν μια νέα εποχή στη φροντίδα του ασθενούς. Η μεγάλη εξειδίκευση μας στη διαγνωστική απεικόνιση και στα συστήματα ιατρικής πληροφορικής, στα ιατρικά διαγνωστικά μέσα, στα εξελιγμένα συστήματα παρακολούθησης της υγείας των ασθενών, στην ανακάλυψη φαρμακευτικών σκευασμάτων, στις τεχνολογίες παραγωγής βιοφαρμάκων και των υπηρεσιών βελτίωσης και εξέλιξης της παραγωγικότητας βοηθά τους πελάτες μας ανά τον κόσμο να προσφέρουν σε περισσότερους ασθενείς συνεχώς αναβαθμιζόμενη ιατρική φροντίδα με χαμηλότερο κόστος.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *