Προς εξόφληση οι φαρμακοποιοί

 
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος ανακοίνωσε ότι εξασφαλίστηκαν τα 125 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία απαιτούνται για να εξοφληθούν οι φαρμακοποιοί για τον μήνα Απρίλιο. Το ποσό αναμένεται να εκταμιευτεί σταδιακά, από σήμερα έως τις 5 Ιουλίου, ενώ το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ρύθμιση και των παλαιότερων χρεών των Ταμείων που μετέχουν στον ΕΟΠΥΥ.


Η απόφαση ήρθε ως κατάληξη της διυπουργικσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον κ. Λυκουρέντζο, στην οποία μετείχαν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Οι φαρμακοποιοί της Αθήνας εξακολουθούν να μη χορηγούν φάρμακα με πίστωση. Οι περισσότεροι Σύλλογοι, ωστόσο, έχουν αναστείλει τις κινητοποιήσεις τους.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) συνεδριάζει σήμερα εκ νέου, προκειμένου να αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεων. Το προεδρείο του ΠΦΣ έχει ανακοινώσει ότι θα γενικευτεί η αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση, εάν δεν εξοφληθούν οι φαρμακοποιοί έως την Παρασκευή.

Για τον μήνα Απρίλιο, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει πληρώσει τα μισά από τα οφειλόμενα στους φαρμακοποιούς (122,1 εκατομμύρια) και οφείλει άλλα 125 εκατομμύρια.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *