Προς επίσχεση εργασίας οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί

ED938FF522B2D5DAF637D2694B9AA8EB.jpg

  Επίσχεση εργασίας από τις 12 Μαΐου αρχίζουν οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί (φυσικά πρόσωπα και εργαστήρια) όπως αποφάσισε αργά το βράδυ του Σαββάτου η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Οι γιατροί υποστηρίζουν πως τα 328 εκατ. ευρώ που είναι ο προϋπολογισμός των κλινικοεργαστηριακών γιατρών για το 2014 είναι αυτοκτονικός, όταν μάλιστα ο ίδιος ο ΟΟΣΑ υπολογίζει ότι για να είναι βιώσιμο το σύστημα ο εν λόγω προϋπολογισμός πρέπει να ανέρχεται στα 570 εκατ. ευρώ.

Οι γιατροί και τα εργαστήρια αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας εξαιτίας της εμμονής, όπως υποστηρίζουν, του υπουργού Υγείας και της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, στην εφαρμογή και πάλι του απαγορευτικού και αυταρχικού claw back.

Καταγγέλλουν παράλληλα την αδυναμία του ΕΟΠΥΥ να εφαρμόσει ορθούς κανόνες συνταγογράφησης παραπεμπτικών και ελέγχου μέσα από σύγχρονη ηλεκτρονική υποδομή.

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους για μία σειρά εξετάσεων όπως ακτινογραφίες, μαγνητικές και αξονικές τομογραφίες, σπινθηρογραφήματα και άλλες, τη στιγμή μάλιστα που τα διαγνωστικά εργαστήρια των μονάδων του ΠΕΔΥ υπολειτουργούν.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *