Προληπτική θεραπεία για λύσσα σε 7 άτομα από την Ελασσόνα

2F0535A117A0B0DC95FF2EB94C6E81AE.jpg

  Σε προληπτική θεραπεία με αντιλυσσικό ορό για την αντιμετώπιση της λύσσας υπεβλήθησαν επτά άτομα από την Ελασσόνα, καθώς, κατά τον ένα η τον άλλο τρόπο είχαν εμπλοκή με το περιστατικό του πρώτου κρούσματος λύσσας που εντοπίστηκε πριν από λίγες μέρες στην περιοχή σε σκυλί κτηνοτρόφου.

Εξάλλου, θανατώθηκαν και αποτεφρώθηκαν σε κλίβανο δεκαπέντε πρόβατα, τα οποία είχε δαγκώσει το σκυλί φύλακάς τους που νόσησε, ενώ υπέστησαν ευθανασία και δυο ακόμη σκυλιά της περιοχής που δέχθηκαν επίθεση από τον ίδιο σκύλο.

Όλα τα παραπάνω, καθώς η περιοχή της Ελασσόνας βρίσκεται σε «καραντίνα» στο πλαίσιο των ενεργειών που έχουν δρομολογηθεί προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση μετά το κρούσμα λύσσας που εντοπίστηκε στον προαναφερόμενο σκύλο, με τον δήμο να συντονίζει δράσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Μεταξύ άλλων, προγραμματίζεται προσεχώς και επιχείρηση «σκούπα» των αδέσποτων σκύλων τόσο στην πόλη, όπου έχουν μετρηθεί περί τα 60, όσο και στην ευρύτερη περιοχή καθώς στα όρια της επαρχίας ανήκουν 52 χωριά και υπολογίζεται ότι τα αδέσποτα σκυλιά αγγίζουν τα 1500.

Η αποστολή συλλογής των ζώων προκειμένου να εμβολιαστούν θα ξεκινήσει στα μέσα Μαρτίου και θα την αναλάβουν κλιμάκια εθελοντών Ενεργών Πολιτών, του Πυρήνα Αδέσποτων Ελασσόνας, σε συνεργασία με αρμόδιους υπαλλήλους του δήμου Ελασσόνας που προηγουμένως θα υποβληθούν σε εμβολιασμό για λόγους προστασίας τους.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.