Προληπτική διπλή μαστεκτομή από την Σάρον Όσμπορν

 
«Είχα περάσει ήδη μια περιπέτεια με τον καρκίνο και δεν ήθελα να ζω κάτω από τη σκιά του. Αποφάσισα, λοιπόν, να προχωρήσω σε διπλή μαστεκτομή- προληπτικά- όταν πληροφορήθηκα ότι φέρω ένα γονίδιο που αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού».


Η εξομολόγηση ανήκει σε μια από τις πιο διάσημες τηλεοπτικές περσόνες σε Βρετανία και ΗΠΑ, την Σάρον Όσμπορν, γνωστή από το ομώνυμο σόου και από την παρουσία της ως κριτής στο βρετανικό «X-Factor» και το αμερικανικό «America’s Got Talent».

Με συνέντευξή της στη βρετανική έκδοση του περιοδικού «Hello!», η 60χρονη Όσμπορν, η οποία το 2002 είχε διαγνωστεί με καρκίνο του παχέος εντέρου, δήλωσε ότι δεν σκόπευε να περάσει ξανά την ίδια περιπέτεια.

Γι’ αυτό και αποφάσισε να υποβληθεί στην επέμβαση, η οποία κράτησε 13 ολόκληρες ώρες, καθώς έγινε ταυτόχρονα διπλή μαστεκτομή και αποκατάσταση με πλαστική.

«Οι πιθανότητες δεν ήταν υπέρ μου. Έπρεπε να το κάνω. Δεν ήταν θέμα προς διαπραγμάτευση, γι΄ αυτό και θεωρώ ότι δεν ήταν μεγάλη απόφαση να αφαιρέσω τους μαστούς μου. Δεν ήθελα να ζήσω το υπόλοιπο της ζωής μου με την σκιά του καρκίνου να κρέμεται πάνω από μένα. Θέλω να παραμείνω στα πράγματα για πολύ καιρό και να είμαι για πολλά χρόνια γιαγιά της εγγονής μου, της Pearl. Δεν σκέφτηκα καν το στήθος μου με νοσταλγικό τρόπο. Ήθελα απλώς να είμαι σε θέση να ζήσω τη ζωή μου χωρίς να φοβάμαι όλη την ώρα».

Το 2004, η Sharon Osbourne, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Cedars-Sinai του Λος Άντζελες, δημιούργησε το δικό της ίδρυμα καρκίνου για την υποστήριξη των ανθρώπων που πάσχουν από καρκίνο του παχέος εντέρου, αλλά δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την υγειονομική περίθαλψη.

Πηγή: healthpress.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *