Πρωινή γυμναστική για ευεξία

 
Ξαπλώστε στο κρεβάτι ανάσκελα, διπλώστε τα πόδια και ενώστε τα πέλματα μεταξύ τους. Αφήστε τα γόνατα να πέσουν στο πλάι.

Χαλαρώστε και νιώστε το τέντωμα στο σώμα σας. Νιώστε τους μηρούς σας να βυθίζονται στο στρώμα. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 30 δευτερόλεπτα.


Μην κουράζετε τους μύες σας. Αφήστε το σώμα σας να τεντωθεί μόνο του. Αργά-αργά φέρτε στην ίσια θέση και τα δύο πόδια και βάλτε τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι.

Καθώς τεντώνετε τα χέρια και τα δάχτυλά σας, τεντώστε ταυτόχρονα και τα πόδια σας, έτσι ώστε να τεντώνεστε και από τις δυο άκρες του σώματός σας. Αυτό κάνει καλό σε πολλές περιοχές του σώματος όπως την κοιλιακή χώρα, τα πόδια, το στήθος και τα χέρια. Θυμηθείτε ν’ αναπνέετε!

Μια ακόμη άσκηση που μπορείτε να κάνετε είναι η παρακάτω:

Ξαπλώστε στο πάτωμα με τα πόδια τεντωμένα και τα δάχτυλα στραμμένα προς τα πάνω. Διπλώστε το ένα πόδι φέρνοντας το γόνατο στο στήθος σας.

Μείνετε σε αυτή τη θέση για 30 δευτερόλεπτα. Αυτή είναι μια πολύ καλή στάση τεντώματος για τους μύες χαμηλά στην πλάτη. Κατεβάστε το πόδι και κάντε το ίδιο με το άλλο. Αναπνέετε!

Είναι πολύ σημαντικό να εξασκηθείτε στο σωστό τρόπο που θα επιστρέφετε στην όρθια στάση μετά από τις παραπάνω ασκήσεις: Γυρίζετε το σώμα σας στο πλάι με τα γόνατα διπλωμένα στην εμβρυακή στάση και χρησιμοποιείτε τα χέρια σας για να σηκωθείτε. Με αυτό τον τρόπο χρησιμοποιείτε για να σηκωθείτε τη δύναμη των χεριών σας κι όχι της πλάτης σας.

Τις παραπάνω ασκήσεις πρέπει να τις κάνετε με βάση το πώς αισθάνεστε κάθε φορά που εκτελείτε την άσκηση και όχι με το πόσο πολύ μπορείτε να τεντωθείτε.

Πηγή: belife.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *