Πρωινές καταστάσεις που θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα

ygieis_anthropoi.jpg

Έχετε ποτέ σκεφτεί ότι κάνοντας υγιεινά πράγματα κάθε πρωί, ίσως βελτιωθεί η ημέρα σας και μπορέσετε να αντεπεξέλθετε καλύτερα στο απαιτητικό σας πρόγραμμα;

Αν θέλετε να αισθανθείτε αναζωογονημένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσετε την επόμενη μέρα, δοκιμάστε αυτές τις απλές συμβουλές για περίπου ένα μήνα και θα δείτε μεγάλη διαφορά στη φυσική σας κατάσταση.

Πιείτε ένα ποτήρι νερό αμέσως μόλις ξυπνήσετε

Έτσι ενυδατώνετε το σώμα σας, βοηθάτε το πεπτικό σας σύστημα στη λειτουργία του και τα πράγματα ρέουν. Θα παρατηρήσετε θετικές αλλαγές, όπως πιο λαμπερό δέρμα και καλύτερη πέψη. Αν θέλετε, προσθέστε φρέσκο χυμό λεμονιού ή ένα κουταλάκι του γλυκού μηλόξιδο.

Μην τσεκάρετε τα email σας και μην ανοίγετε το κινητό σας τηλέφωνο

Κοιμάστε με το κινητό τηλέφωνο δίπλα σας και είναι το πρώτο πράγμα που τσεκάρετε το πρωί, όταν ξυπνάτε; Αυτό δεν είναι μια καλή συνήθεια. Εάν επιλέξετε να αντισταθείτε στον πειρασμό να ελέγξετε το email και το Facebook σας, θα διαπιστώσετε ότι το μυαλό σας θα είναι πιο καθαρό.

Σκεφτείτε ένα πράγμα για το οποίο αισθάνεστε ευγνώμων

Αυτό για να έχετε την απαραίτητη αισιοδοξία και θετικότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν έχετε τρεις με πέντε λόγους, ακόμη καλύτερα!

Βγείτε έξω και πάρτε μια ανάσα

Γεμίστε τα πνευμόνια σας με καθαρό αέρα. Ακόμα κι αν κάνει κρύο έξω. Αυτό διαρκεί μόνο 10 δευτερόλεπτα και σας θυμίζει ότι είστε ζωντανοί γεμάτοι ενέργεια!

Κάντε γυμναστική

Δεν χρειάζεται να κάνετε έντονη προπόνηση αλλά λίγες ασκήσεις πριν το πρωινό θα βοηθήσει το σώμα σας να «ξυπνήσει», το αίμα θα αρχίσει να ρέει και θα ξεφύγετε από την κατάσταση υπνηλίας. Απλά κάντε μερικά τεντώματα ή βάλτε να ακούσετε το αγαπημένο σας τραγούδι και χορέψτε σαν να μην σας βλέπει κανείς.

Φάτε ένα πλούσιο πρωινό

Δώστε στον οργανισμό σας το κατάλληλο «καύσιμο» ώστε να παραμένετε ενεργοί και δραστήριοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ένα φλιτζάνι λοιπόν καφέ δεν «μετράει» και σίγουρα δεν είναι το κατάλληλο καύσιμο.

Ένα πλούσιο πρωινό γεύμα θα σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι και ευδιάθετοι όλη μέρα! Επιπλέον αν ξεκινάτε την ημέρας τρώγοντας υγιεινά έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνετε το ίδιο και για το υπόλοιπο της ημέρας. Μερικές ιδέες: γιαούρτι με φρούτα και δημητριακά ολικής αλέσεως, πλιγούρι βρώμης με φυστικοβούτυρο και μπανάνα, ομελέτα λαχανικών ή τοστ ολικής αλέσεως με γαλοπούλα και τυρί και φυσικό χυμό πορτοκαλιού.

Πείτε «Σε αγαπώ»

Οι χαρούμενοι και υγιείς άνθρωποι εκφράζουν την αγάπη και την εκτίμησή τους για τους πιο κοντινούς τους ανθρώπους όπως είναι τα παιδιά, ο/η σύντροφος, η οικογένεια, οι φίλοι, σε καθημερινή βάση. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύονται οι δεσμοί, γινόμαστε πιο ευτυχισμένοι, υγιείς και ευδιάθετοι.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *