Το πρόγραμμα υλοποιείται σε 800 ολοήμερες και 150 δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα και αφορά περίπου 30.000 μαθητές και μαθήτριες της β’ δημοτικού.
Στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται μάθημα αγωγής στοματικής υγείας, ενταγμένο στο ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων και επίσκεψη οδοντιάτρων στα σχολεία για την ενημέρωση των μαθητών και τον έλεγχο της στοματικής τους υγείας, καθώς και ενημέρωση των γονέων τους για τη φθορίωση.
Το πρόγραμμα έχει καλύψει, έως τώρα, 100 σχολεία και 3.000 μαθητές και βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη.
Το πρόγραμμα αφορά ακόμα την επιμόρφωση ιδιωτών και νοσοκομειακών οδοντιάτρων και γιατρών πάνω στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου της στοματικής κοιλότητας, την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού πάνω στο θέμα, καθώς και τη διενέργεια επιδημιολογικής μελέτης για τη στοματική υγεία του γενικού πληθυσμού.
Το δείγμα θα αποτελείται από 6.000 άτομα διαφόρων ηλικιακών ομάδων, παιδιών, ενηλίκων και υπερηλίκων σε 11 περιοχές της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Έβρος, Καστοριά, Γιάννενα, Κεφαλονιά, Λέσβος, Νάξος, Φθιώτιδα, Λιβαδειά, Αχαϊα & Χανιά).
Έχει ήδη συγκροτηθεί η επιστημονική ομάδα και προγραμματίζεται η επίσημη έναρξή της μελέτης τον Ιανουάριο του 2013.
Το πρόγραμμα προβλέπει και παρεμβάσεις που αφορούν τη στοματική υγεία 7.500 μαθητών των 28 Δημοτικών Σχολείων του κέντρου της Αθήνας, με την ενεργό συμμετοχή των Γιατρών του Κόσμου και του δήμου Αθηναίων, παρεμβάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν υιοθέτηση πρακτικών στοματικής υγιεινής, διάγνωση και θεραπεία νοσημάτων του στόματος, από εθελοντές οδοντιάτρους, σε επιλεγμένα οδοντιατρεία των αντίστοιχων φορέων.