Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής από την «Ανοιχτή Αγκαλιά»

etfg.jpg

Από τους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης ξεκινά το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» για το 2016, με τον διακριτικό τίτλο «Υποστηρίζουμε τη Ζωή».

Από 11 έως 21 Φεβρουαρίου το κλιμάκιο των εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών θα βρεθεί για 17η χρονιά στο πλευρό των ακριτών της Θράκης και θα επισκεφθεί τα χωριά Σμίνθη, Κύρνο, Ηλιόπετρα, Κεντητή, Σέλερο, Ωραίο, Ρεύμα και Πάχνη.

Το κλιμάκιο αποτελείται από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, από τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, Παίδων Αθηνών «Αγία Σοφία», Παίδων Π.Α. Κυριακού και Παίδων Πεντέλης.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος θα γίνει προληπτικός έλεγχος και θα εμβολιαστούν τα παιδιά τα οποία είναι ανασφάλιστα. Όλες οι παροχές ιατρικών υπηρεσιών είναι δωρεάν.

Το σύνολο των παιδιών που θα πρέπει να εξεταστούν σε ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα υπερβαίνει τα 800 και περιλαμβάνει από βρέφη έως παιδιά Γυμνασίου. Για το λόγο αυτό, οι Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» ζητούν και την υποστήριξη όλων των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων, Δήμων, της Σχολικής Κοινότητας κ.λπ.

Από την πλευρά της, η Ανοιχτή Αγκαλιά θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να επωφεληθούν όλα τα παιδιά από την ευκαιρία που τους δίνεται να έχουν έναν πλήρη ιατρικό έλεγχο.

Σε μια περίοδο κρίσης, η Ανοιχτή Αγκαλιά κάνει την υπέρβαση. Ο δρόμος είναι δύσβατος αλλά ο σκοπός ιερός. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να κάνουμε το καλύτερο προς όφελος των παιδιών!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε  με την κα Μένια Κουκουγιάννη στο 212 1040610, 6944-763141 ή στο info@theadcase.gr.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *