Πρόγραμμα διάγνωσης και θεραπείας για παιδιά σε ανάγκη

E31A44218CD50EE2988F6F1E025DCEB6.jpg

  H εταιρία Johnson & Johnson Ελλάς μέσω του J&J Corporate Citizenship Trust και τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, μέσα από τη λειτουργία των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, ανακοινώνουν την έναρξη του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «Διάγνωση και Θεραπεία».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιατρικής διάγνωσης και θεραπείας το οποίο έχει άμεσους αποδέκτες τα παιδιά και έμμεσους ωφελούμενους τους γονείς που υποστηρίζονται από τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, των Παιδικών Χωριών SOS στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Τα Κέντρα Στήριξης παρέχουν βοήθεια συνολικά σε 520 οικογένειες εκ των οποίων 350 οικογένειες στην Αθήνα και 170 οικογένειες στη Θεσσαλονίκη. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των οικογενειών προέρχεται από μεσαία αστικά εισοδήματα και είναι περιπτώσεις που και οι δύο γονείς έχουν χάσει τις θέσεις εργασίας τους και εμπίπτουν πλέον στην κατηγορία των άνεργων και ανασφάλιστων.

Με γνώμονα τη βελτίωση της υγείας των παιδιών, το πρόγραμμα αυτό διαφοροποιείται στο ότι δεν εστιάζει μόνο στην πρόληψη, αλλά προβαίνει και στη θεραπεία και αποκατάσταση των περιστατικών που εξετάζονται, παρέχοντας έτσι ολοκληρωμένη ιατρική φροντίδα. Η παροχή ιατρικών υπηρεσιών συμπεριλαμβάνουν κυρίως τις ειδικότητες του παιδίατρου, του οδοντίατρου και του οφθαλμίατρου εστιάζοντας στις ανάγκες του συγκεκριμένου πληθυσμού.

Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας

Το πρώτο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας ξεκίνησε στην Αθήνα στην περιοχή της Κυψέλης και σήμερα, με την υποστήριξη του «ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ», έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας εκτός από την Αθήνα και σε 5 άλλες πόλεις της Ελλάδας, και συγκεκριμένα την Αλεξανδρούπολη, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Καλαμάτα και την Κομοτηνή.

Οι οικογένειες που προσφεύγουν στα Κέντρα εντάσσονται σε αυτά αφού πρώτα γίνει λεπτομερής έλεγχος της οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η οικογένεια από τους αρμοδίους του προγράμματος. Σημαντική είναι η συνεισφορά της ελληνικής πρωτοβουλίας THE HELLENIC INITIATIVE στη διατροφική υποστήριξη των οικογενειών αυτών.

Γονείς και παιδιά λαμβάνουν δωρεάν ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες στην κατεύθυνση της πρόληψης (ανίχνευσης) καταστάσεων, στις οποίες τα παιδιά λειτουργούν σε δυσμενείς συνθήκες ανάπτυξης, αλλά και δωρεάν υπηρεσίες θεραπευτικού χαρακτήρα, που αφορούν στη διάγνωση και τη θεραπεία προβλημάτων παιδιών με δυσκολίες, όπως για παράδειγμα χαμηλή αυτοεκτίμηση ή μαθησιακές δυσκολίες.

Το 2013, τα 6 Κέντρα υποστήριξαν συνολικά 1.744 ενήλικες και 2.150 παιδιά. Το 85% των οικογενειών που εξυπηρετήθηκαν είναι Έλληνες και το 60% αυτών προέρχονται από τα μεσαία αστικά στρώματα.

Η οικογένεια της Johnson & Johnson στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, η εταιρεία είναι παρούσα από το 1972 με ιατρικά, φαρμακευτικά και καταναλωτικά προϊόντα. Όπως και στο παγκόσμιο μοντέλο, όλες οι εταιρείες της Johnson & Johnson στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται σε τρεις τομείς:

– Ο τομέας ιατροτεχνολογικών προϊόντων που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Johnson & Johnson Ελλάς ΑΕΒΕ προσφέρει μία ολοκληρωμένη σειρά ιατρικών προϊόντων για ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών επιλογών.

– Ο Ιατροτεχνολογικός Κλάδος της εταιρίας προσφέρει καινοτόμες λύσεις σε όλες τις χειρουργικές ειδικότητες και πρωτοπορεί με μία ευρεία γκάμα προϊόντων όπως χειρουργικά ράμματα, λαπαροσκοπικά/συρραπτικά εργαλεία των οίκων Ethicon, Ethicon Endo-Surgery, ορθοπεδικά υλικά του οίκου DePuy-Synthes, καθώς και προϊόντα διαγνωστικής/επεμβατικής καρδιολογίας και ηλεκτροφυσιολογίας των οίκων Cordis / Biosense Webster. Επίσης προσφέρει προϊόντα αποστείρωσης χειρουργικών εργαλείων του οίκου ASP, προϊόντα αυτομέτρησης σακχάρου του οίκου Lifescan και φακούς επαφής ACUVUE για οπτική διόρθωση.

– Ο καταναλωτικός τομέας εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Johnson & Johnson Ελλάς Καταναλωτικά Προϊόντα ΑΕΕ, που αναπτύσσει προϊόντα σε κατηγορίες όπως τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (Ιmodium, Nicorette, Regaine κα), την περιποίηση του δέρματος (RoC, Neutrogena, Aveeno, Le Petit Marseillais), τη βρεφική φροντίδα (Johnson’s Baby), τη γυναικεία ατομική υγιεινή (Carefree, ob) και τη στοματική υγιεινή (Listerine, Reach).

– Ο φαρμακευτικός τομέας εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την φαρμακευτική εταιρεία Janssen Cilag Pharmaceutical S.A.C.I.

Η Janssen είναι απόλυτα προσανατολισμένη στην παροχή καινοτόμων και υψηλής ποιότητας προϊόντων που στοχεύουν στη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής. Με κύριο μέλημά της την φαρμακευτική έρευνα, ανακαλύπτει, αναπτύσσει και διαθέτει πρωτοποριακά φάρμακα σε πέντε κύριους θεραπευτικούς τομείς που παρουσιάζουν ανεκπλήρωτες θεραπευτικές ανάγκες: 1. Καρδιαγγειακό σύστημα και μεταβολικά νοσήματα (διαβήτης) 2.Νευροεπιστήμη (σχιζοφρένεια, άνοια, πόνος) 3.Λοιμώδη νοσήματα (HIV/AIDS, Ηπατίτιδα C, φυματίωση) 4.Ογκολογία (πολλαπλό μυέλωμα, καρκίνος του προστάτη) 5.Ανοσολογία (ψωρίαση, ψωριασική αρθρίτιδα)

Η Johnson & Johnson εφαρμόζοντας στην πράξη τις αρχές της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης προχωράει εδώ και χρόνια σε σημαντικές ενέργειες και δράσεις με επίκεντρο τα παιδιά, τον ασθενή αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Η κάλυψη ιατρικής πρόληψης και θεραπείας για την υποστήριξη των Κέντρων Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος έχει εγκριθεί από το «Corporate Citizenship Trust» της Johnson & Johnson η οποία χρηματοδοτεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

johnson2.jpg

johnson1.jpg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *