Προφυλακτικά που αλλάζουν χρώμα αναλόγως την… περίσταση

timelineRex--656x410.jpg

Παρόλο που σχεδόν όλοι πλέον γνωρίζουν τι είναι τα «αφροδίσια» νοσήματα, τα ποσοστά τους τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική παραμένουν υψηλά προκαλώντας ανησυχία στους ειδικούς.

Τη λύση στο πρόβλημα αυτό φαίνεται πως αποφάσισε να δώσει μια ομάδα μαθητών από την Ακαδημία Isaac Newton στο Ιλφορντ, η οποία κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό TeenTech Awards, στην κατηγορία «Υγεία». Σκοπός του συγκεκριμένου διαγωνισμού είναι να προωθήσει την επιστήμη, την μηχανική και την τεχνολογία στα σχολεία.

Η ιδέα των παιδιών για ένα «έξυπνο» προφυλακτικό, που θα αλλάζει χρώμα όταν «ανιχνεύει» σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα προκάλεσε εντύπωση και ανέβηκε στην πρώτη θέση. Κινητήρια δύναμη των μαθητών ήταν η θέλησή τους να καταπολεμήσουν τις λοιμώξεις αυτές, να κάνουν τους ανθρώπους πιο συνειδητοποιημένους απέναντι στα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα και να συμβάλουν στην αναζήτηση βοήθειας και σε ένα πιο ασφαλές μέλλον.

Το «έξυπνο» προφυλακτικό ονομάζεται S.T.EYE και περιλαμβάνει ένα στρώμα εμποτισμένο με μόρια, τα οποία θα προσκολλούνται στα βακτήρια και τους ιού των πιο κοινών ΣΜΝ. Τα μόρια αυτά θα αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την λοίμωξη που θα ανιχνεύουν, έτσι για παράδειγμα, το προφυλακτικό θα γίνεται πράσινο όταν ανιχνεύονται χλαμύδια, κίτρινο στην περίπτωση του έρπητα, μοβ για τον HPV και μπλε για τη σύφιλη.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.